Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί για πρόωρη συνταξιοδότηση: Απαράδεκτο η κυβέρνηση να θεσπίζει δυσμενέστερες διατάξεις
«Είναι απαράδεκτο αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, να θεσπίζει, με το πρόσχημα  της γνωμοδότησης του ΝΣΚ,  δυσμενέστερες διατάξεις»

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) απαιτεί να μη γίνει δεκτή  η γνωμοδότηση  του ΝΣΚ από το  αρμόδιο  Υπουργείο, σύμφωνα με την οποία μετά την 1.1.2022 πρέπει να καταργηθεί  η πρόωρη συνταξιοδότηση για όσους συμπληρώνουν  την ηλικία των 55 ή  56 ή 58.

«Είναι απαράδεκτο αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, να θεσπίζει, με το πρόσχημα  της γνωμοδότησης του ΝΣΚ,  δυσμενέστερες διατάξεις» επισήμανε σε ανακοίνωσή της.

«Δεν είναι λύση η αποσπασματική διεκδίκηση από ένα νόμο λαιμητόμο, που έχει ενταφιάσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και  έχει καταντήσει τις συντάξεις μας προνοιακά επιδόματα» πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις:

Με βάση  το ν. Κατρούγκαλου (ν.4336/2015)  και τον προηγούμενο ν. 3865/2010, όσοι  θεμελίωναν   25ετία το  2010 ( μόνο γυναίκες)  ή το 2011, ή 2012( άντρες και γυναίκες)  μπορούσαν  να συνταξιοδοτηθούν  με μειωμένη  σύνταξη  στα 55 ή στα 56 ή στα 58  αντίστοιχα.

Μέχρι  τώρα οι συνάδελφοι  γνώριζαν ότι όσοι   θεμελίωναν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα  με τη συμπλήρωση 25ετίας  μπορούσαν  να συνταξιοδοτηθούν  οποτεδήποτε με τη συμπλήρωση  των ηλικιών που αναφέρθηκαν.  

Το ΝΣΚ  γνωμοδότησε ότι  μετά την 1.1.2022 πρέπει να καταργηθεί  η πρόωρη συνταξιοδότηση για όσους συμπληρώνουν  την ηλικία των 55 ή  56 ή 58  μετά την 1.1. 2022, με  βάση  το  έτος θεμελίωσης της 25ετίας. Επειδή  ο αρμόδιος  Υφυπουργός   Κοινωνικής  Ασφάλισης  είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι  « τα θεμελιωμένα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν και μετά την 1.1.2022», απαιτούμε  να μη γίνει δεκτή  η γνωμοδότηση  του ΝΣΚ από το  αρμόδιο  Υπουργείο.

Με βάση το ν. Κατρούγκαλου  τα ηλικιακά όρια  συνταξιοδότησης ανατράπηκαν  άρδην και   σε πολλούς  προστέθηκαν πάνω  από  10 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν.  Και αν ληφθεί  υπόψη  ότι κανένας  εργαζόμενος  δεν πρόκειται  στα 62  να   έχει 40 χρόνια εργασίας  και όλοι  θα συνταξιοδοτούνται  στα 67,   είναι απαράδεκτο  αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, να θεσπίζει,   με το πρόσχημα  της γνωμοδότησης του ΝΣΚ,  δυσμενέστερες διατάξεις.

Απαιτούμε και  διεκδικούμε και θα διεκδικούμε  την κατάργηση  και των δύο νόμων  Κατρούγκαλου  ( 4336/2015  για τα ηλικιακά όρια  και 4387/2016 για τον τρόπο  υπολογισμού των συντάξεων). Γιατί δεν είναι λύση η αποσπασματική  διεκδίκηση από ένα νόμο λαιμητόμο, που έχει ενταφιάσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και  έχει καταντήσει τις συντάξεις μας  προνοιακά επιδόματα.

Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyriakos-pierrakakis
Πιερρακάκης: Εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια μέσω του διεθνούς Baccalaureate χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις!
Αλλά τι άλλο είναι αυτό εκτός από πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και μηχανισμός αύξησης των ανισοτήτων στην εκπαίδευση;
Πιερρακάκης: Εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια μέσω του διεθνούς Baccalaureate χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις!
amfitheatro-aei-foitites
ΕΚΠΑ: Ζητά νέα παράταση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια
ΕΚΠΑ: Να δοθεί παράταση ενός χρόνου στη διάταξη του νόμου - πλαίσιο που οδηγεί στην απόσπασή της από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών.
ΕΚΠΑ: Ζητά νέα παράταση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια