ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Απαιτούμε τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό, που ανατρέπει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς», σημειώνει το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο υπουργό «που ανατρέπει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς», ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

«Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε να μην υπάρξει ανατροπή του προγραμματισμού για τους χιλιάδες συναδέλφους μας», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανατροπή προκαλεί σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και συναδέλφους εκπαιδευτικούς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) στην οποία προβλέπεται ότι, οι ασφαλισμένοι άνδρες και γυναίκες του Δημοσίου που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα (είτε στα 55, 56, 58 είτε στα 60), θα πρέπει να δύναται (ακόμη και με εξαγορά πλασματικών ετών) ή να έχουν αναδρομικώς ήδη συμπληρώσει 25 ακέραια έτη ασφάλισης έως τις 31/12/2012, αλλά ταυτόχρονα και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας (55 για γυναίκες το 2010, 56 για άνδρες/γυναίκες το 2011, 58 για άνδρες/γυναίκες το 2012) έως τις 31/12/2021. 

Η ερμηνεία του ΝΣΚ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου, ο οποίος τον Δεκέμβρη του 2021 δήλωνε ότι δεν αλλάζει τίποτα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης του Δημοσίου από την 1/1/2022. Η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 2.000 υπαλλήλους και δυνητικά μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει, την επόμενη περίοδο, τις 50.000. 
Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό, για λόγους χρηστής διοίκησης, να μην αποδεχτεί τη σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ αλλάζοντας προς το χειρότερο το υφιστάμενο πλαίσιο, δεδομένου ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν τα αντίστοιχα όρια ηλικίας μετά την 1/1/2022, έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους προς συνταξιοδότηση. Αντίθετα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, βασικό και πάγιο αίτημά μας, που αποτελεί και επιτακτική ανάγκη σήμερα, είναι η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε να μην υπάρξει ανατροπή του προγραμματισμού για τους χιλιάδες συναδέλφους μας.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026 ΓΕΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
Μείνετε συντονισμένοι με το alfavita.gr γιατί εδώ χτυπάει η καρδια της εκπαιδευτικής ενημέρωσης
Πανελλήνιες 2026 ΓΕΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Prorata: Πρώτη με κάτω από 25% η ΝΔ - «Κλειδώνει» τη δεύτερη θέση ο Τσίπρας, ακολουθεί η Καρυστιανού
Νέο πολιτικό σκηνικό δείχνουν οι κάλπες των μετρήσεων
Δημοσκόπηση Prorata: Πρώτη με κάτω από 25% η ΝΔ - «Κλειδώνει» τη δεύτερη θέση ο Τσίπρας, ακολουθεί η Καρυστιανού
κατσαριδες
Κατάσχεση-ρεκόρ στην Αυστραλία: Πάνω από 100.000 παράνομες εξωτικές κατσαρίδες
Οι αρχές προειδοποιούν για κινδύνους στη βιοασφάλεια, ενώ τα έντομα αξίας 142.000 δολαρίων θα θανατωθούν.
Κατάσχεση-ρεκόρ στην Αυστραλία: Πάνω από 100.000 παράνομες εξωτικές κατσαρίδες