ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
INTIME NEWS
«Απαιτούμε τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό, που ανατρέπει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς», σημειώνει το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο υπουργό «που ανατρέπει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς», ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

«Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε να μην υπάρξει ανατροπή του προγραμματισμού για τους χιλιάδες συναδέλφους μας», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανατροπή προκαλεί σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και συναδέλφους εκπαιδευτικούς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) στην οποία προβλέπεται ότι, οι ασφαλισμένοι άνδρες και γυναίκες του Δημοσίου που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα (είτε στα 55, 56, 58 είτε στα 60), θα πρέπει να δύναται (ακόμη και με εξαγορά πλασματικών ετών) ή να έχουν αναδρομικώς ήδη συμπληρώσει 25 ακέραια έτη ασφάλισης έως τις 31/12/2012, αλλά ταυτόχρονα και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας (55 για γυναίκες το 2010, 56 για άνδρες/γυναίκες το 2011, 58 για άνδρες/γυναίκες το 2012) έως τις 31/12/2021.

Η ερμηνεία του ΝΣΚ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου, ο οποίος τον Δεκέμβρη του 2021 δήλωνε ότι δεν αλλάζει τίποτα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης του Δημοσίου από την 1/1/2022. Η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 2.000 υπαλλήλους και δυνητικά μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει, την επόμενη περίοδο, τις 50.000.
Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό, για λόγους χρηστής διοίκησης, να μην αποδεχτεί τη σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ αλλάζοντας προς το χειρότερο το υφιστάμενο πλαίσιο, δεδομένου ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν τα αντίστοιχα όρια ηλικίας μετά την 1/1/2022, έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους προς συνταξιοδότηση. Αντίθετα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, βασικό και πάγιο αίτημά μας, που αποτελεί και επιτακτική ανάγκη σήμερα, είναι η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε να μην υπάρξει ανατροπή του προγραμματισμού για τους χιλιάδες συναδέλφους μας.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε