Η προσθήκη λίγου ξιδιού στο κρέας πριν το ψήσιμο βοηθά να σπάσουν οι ίνες του, κάνοντάς το πιο μαλακό και ζουμερό. Εάν μάλιστα το συνδυάσετε με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, θα έχετε μια ιδανική μαρινάδα που απογειώνει το αποτέλεσμα.
Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα ή ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ. Έτσι, τα αρώματα και τα οξέα του ξιδιού θα διεισδύσουν στο εσωτερικό του, προσφέροντάς του βαθύτερη γεύση και απαλή υφή. Σε περιπτώσεις πιο σκληρών κομματιών, μπορείτε να συνδυάσετε τη μαρινάδα με ένα ελαφρύ χτύπημα του κρέατος, ώστε να απορροφήσει ακόμα καλύτερα τα υγρά.
Οι πολλές χρήσεις του ξιδιού στην κουζίνα και το σπίτι
Το ξίδι δεν είναι πολύτιμο μόνο για το μαγείρεμα· αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο για το νοικοκυριό. Εκτός από το να μαλακώνει το κρέας:
Καθαρίζει και απολυμαίνει επιφάνειες ή σκεύη.
Προστίθεται στο νερό όταν βράζετε αυγά, διευκολύνοντας το ξεφλούδισμα.
Βοηθά στο πλύσιμο των φρούτων και λαχανικών.
Σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα, αφαιρεί λεκέδες και δυσάρεστες οσμές.
Κάνει τις πατάτες πιο τραγανές και χρυσαφένιες, όταν τις ραντίσετε πριν το τηγάνισμα.
Το ξίδι, λοιπόν, αποδεικνύεται όχι μόνο βασικό συστατικό για κάθε κουζίνα, αλλά και ένα μικρό μυστικό για πιο απολαυστικά, αφράτα και αρωματικά ψητά στη σχάρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ