Στη Βουλή αναμένεται να φτάσουν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, με κυριότερη αυτήν της υιοθέτησης του “χρονοκόφτη”, που θα τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ωστόσο, το νέο αυτό μέτρο ήδη προκαλεί πολιτική θύελλα, με σφοδρή αντιπαράθεση στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επιχειρήσει να τη φωτογραφήσει με το κινητό της, κίνηση που πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη. Η τελευταία χαρακτήρισε τις πράξεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ως «ανεπίτρεπτες».
Σε δηλώσεις της λίγο αργότερα, η κα Κωνσταντοπούλου δεν μάσησε τα λόγια της, αποκαλώντας την κα Μπακογιάννη «Μαρία Αντουανέτα», ενώ κατήγγειλε ότι δέχεται «προσπάθεια φίμωσής της» και έκανε λόγο για «φασίζουσες νοοτροπίες».
Όσον αφορά τον χρονοκόφτη, το νέο σύστημα προβλέπει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και οι βουλευτές θα μπορούν να κάνουν υπέρβαση του χρόνου μόνο για λίγο, χωρίς να γίνεται χρήση ενδεχόμενης διπλής ιδιότητας που μπορεί να διαθέτουν. Μετά την υπέρβαση, η κάμερα της Βουλής θα απομακρύνεται από το βήμα και θα δείχνει την Ολομέλεια, σε μια προσπάθεια να τηρείται αυστηρά το χρονικό πλαίσιο των ομιλιών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Νίκος Μακρής