Πανελλήνιες-Λατινικά: Πυρά κατά Κεραμέως και από βουλευτή της ΝΔ για την αδιαλλαξία
"Το υπουργείο Παιδείας να επιδείξει την προσήκουσα ευαισθησία και να επανεξετάσει τα δεδομένα, επιτρέποντας τουλάχιστον για τις εξετάσεις του 2022 οι υποψήφιοι που είχαν εξεταστεί το 2021 στην Κοινωνιολογία να εξεταστούν και πάλι σε αυτό το μάθημα που διδάχθηκαν"

Εξ οικείων τα βέλη για την απαράδεκτη απόφασή της να εξεταστούν στα Λατινικά και οι μαθητές που δεν τα έχουν διδαχθεί, για την κ.Νίκη Κεραμέως. Η ίδια μπορεί να βγάζει συχνές ανακοινώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, να όμως που σήμερα δέχθηκε σκληρή κριτική από τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο , ο οποίος της ζητά να επανεξετάσει την απόφασή της.

Η ανακοίνωση Χαρακόπουλου

«Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μαθητές και στις οικογένειές τους η απόφαση του υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που θα ξανασυμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022 (ως απόφοιτοι του 2021), να εξεταστούν στα Λατινικά, αντί της Κοινωνιολογίας που διδάχθηκαν και εξετάστηκαν πέρυσι». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι «πρόκειται για απόφαση η οποία, προφανώς, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε σημαντικό αριθμό υποψηφίων. Κι αυτό διότι καλούνται να εξεταστούν σε ένα νέο μάθημα, το οποίο δεν έχουν διδαχθεί. Μάλιστα, πρόκειται για μάθημα που αφορά ένα απαιτητικό γνωστικό αντικείμενο, όπως είναι μια άγνωστη γι’ αυτούς Γλώσσα, η εκμάθηση της οποίας απαιτεί δύο διδακτικά χρόνια με συστηματική διδασκαλία. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι αυτοί θα έχουν να συναγωνιστούν συνυποψηφίους οι οποίοι το διδάσκονται ήδη από πέρυσι.

Ως συνέπεια αυτού του προβλήματος προκύπτει η εξαναγκαστική καταφυγή σε φροντιστηριακά μαθήματα, των οποίων το κόστος θα κληθούν να αναλάβουν οι οικογένειές των υποψηφίων, σε μια έτσι κι αλλιώς δυσχερή οικονομική συγκυρία.

Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει αισθήματα αδικίας και απογοήτευσης στους συγκεκριμένους υποψηφίους. Υπενθυμίζεται ότι όταν γινόταν στη Βουλή η συζήτηση για την αντικατάσταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά (10.06.20) οι πανεπιστημιακές σχολές που θεραπεύουν την επιστήμη της Κοινωνιολογίας είχαν εκφράσει την αντίρρησή τους. Τότε είχε προταθεί η εναλλακτική όσοι υποψήφιοι στοχεύουν στις φιλολογικές σχολές να έχουν ως τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα τα Λατινικά και όσοι τις κοινωνικές επιστήμες την Κοινωνιολογία, όπως ζητούσαν τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Για αυτούς τους λόγους, είναι εύλογο το υπουργείο Παιδείας να επιδείξει την προσήκουσα ευαισθησία και να επανεξετάσει τα δεδομένα, επιτρέποντας τουλάχιστον για τις εξετάσεις του 2022 οι υποψήφιοι που είχαν εξεταστεί το 2021 στην Κοινωνιολογία να εξεταστούν και πάλι σε αυτό το μάθημα που διδάχθηκαν».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό αν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφασή της «ώστε οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που θα ξανασυμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2022 (ως απόφοιτοι του έτους 2021) να μην εξεταστούν στα Λατινικά, που δεν έχουν διδαχθεί, αλλά στην Κοινωνιολογία που διδάχθηκαν και εξετάστηκαν πέρσι».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα