Υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
4 μπανάνες
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Λαδώνουμε ελαφρά κάθε κομμάτι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο.
Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο κομμάτια μπανάνας και κλείνουμε τα πιτάκια όπως επιθυμούμε. Το μέγεθος μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την προτίμηση σας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε ζεστά, με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε επιπλέον γλυκύτητα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom