Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι πουρές μήλου
1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. χοντρό αλάτι
1¼ φλιτζάνι μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώνετε 3 ταψιά με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ για 1–2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν.
Ανεβάζετε την ταχύτητα στο μέτριο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει πιο αφράτο, περίπου για ακόμη 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον πουρέ μήλου, τη βανίλια και το αυγό και χτυπάτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτετε στο μπολ τη βρώμη, τα δύο είδη αλευριού, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν σχεδόν όλα τα υλικά (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Ρίχνετε τα κομματάκια μήλου και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε ποσότητες από τη ζύμη, σχηματίζετε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση περίπου 2,5 εκ. μεταξύ τους.
Ψήνετε για 8–12 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι άκρες, να φαίνεται στεγνή η επιφάνεια, αλλά το κέντρο να παραμένει ελαφρώς μαλακό.
Αφήνετε τα μπισκότα να σταθούν στα ταψιά για 10 λεπτά πάνω σε σχάρα και στη συνέχεια, αν θέλετε, τα μεταφέρετε στη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς (περίπου 30 λεπτά).
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα, είναι εξίσου απολαυστικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom