Κοινωνιολογία
«Σε μια εποχή που ο ανορθολογισμός καθίσταται και βιολογικά επικίνδυνος, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιλέγει να επιβάλει lockdown σε ένα κατεξοχήν ιαματικό της περίστασης μάθημα. Ποιος είπε όμως ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί ορθολογικά»; - Γράφει ο πρώην αιρετός ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου

Το ενδιαφέρον για τον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημών από την υπουργό Σκοταδισμού και Θρησκευμάτων πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και προκάλεσε την έγγραφη διαμαρτυρία – επιστολή της προέδρου της Βρετανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας Susan Halford.

Παράλληλα, αναπληρωτές και μόνιμοι ΠΕ78 με επιστολή τους στην υπουργό επισημαίνουν το έκνομο της απόφασης και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα γίνει ανεκτή.

Η υπόθεση εκκρεμοδικεί στα δικαστήρια. Ο χρόνος ανακοίνωσης της ετυμηγορίας δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί.

Η ηγεσία του Υπουργείου αρνείται πεισματικά να συζητήσει με την ΟΛΜΕ για το θέμα, ενώ δεν υπάρχει καμία επιστημονική και τεκμηριωμένη αιτιολόγηση για την σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση ενός βασικού στον πολιτισμένο κόσμο γνωστικού αντικειμένου. (Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση, εκτός αν θεωρήσουμε ως τέτοια την αποστροφή του Αδώνιδος Γεωργιάδου πως η Κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά αριστερά).

Η δρομολόγηση μονίμων διορισμών θα ήταν ένας ακόμα λόγος να λυθεί το θέμα εγκαίρως με συνεννόηση και διάλογο, ωστόσο οι παραπάνω έννοιες μυρίζουν λιβάνι στην κόλαση – και ως εκ τούτου καθίστανται ανυπόφορες για τους ταγούς της Εκπαίδευσης.

Έτσι, σε μια εποχή που ο ανορθολογισμός καθίσταται και βιολογικά επικίνδυνος, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιλέγει να επιβάλει lockdown σε ένα κατεξοχήν ιαματικό της περίστασης μάθημα. Ποιος είπε όμως ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί ορθολογικά;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

limani.jpg
Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας που αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα
Μεγαλώνοντας δύο παιδιά η γυναίκα δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο και αυτό την έριξε ψυχολογικά τα τελευταία χρόνια
Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας που αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα