Διεθνής Ένωση Κοινωνιολόγων για την αποκατάσταση της Κοινωνιολογίας
«Η Διεθνής Ένωση Κοινωνιολόγων πιστεύει ακράδαντα ότι η κοινωνιολογική γνώση είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ισχυρών κοινωνιών των πολιτών, τον εμπλουτισμό της δημοκρατίας και του δημοκρατικού διαλόγου» αναφέρει σε κείμενο της

Μετά την BSA, Βρετανική Κοινωνιολογική Εταιρεία και η Διεθνής Ένωση Κοινωνιολόγων (ISA) υποστηρίζει την έκκληση που απηύθυναν οι ομάδες «Διδακτική Κοινωνιολογίας» και «Υπέρ των κοινωνικών επιστημών» για αποκατάσταση της Κοινωνιολογίας στα Ελληνικά Λύκεια. 

«Η Διεθνής Ένωση Κοινωνιολόγων έχει ενημερωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα, έχει καταργήσει τρία από τα τέσσερα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών που διδάχθηκαν στα ελληνικά σχολεία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες: Σύγχρονος Κόσμος, Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών και, τέλος, την Κοινωνιολογία», όπως αναφέρει. 

Η Διεθνής Ένωση Κοινωνιολόγων πιστεύει ακράδαντα ότι η κοινωνιολογική γνώση είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ισχυρών κοινωνιών των πολιτών, τον εμπλουτισμό της δημοκρατίας και του δημοκρατικού διαλόγου καθώς και τη συμβολή της στην τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων.

 Αυτές οι ενέργειες, όπως αναφέρεται στις παρακάτω δηλώσεις, θα οδηγήσουν «στην πλήρη απέλαση των Κοινωνικών Επιστημών από τα σχολεία και, ως αποτέλεσμα, την εξαφάνιση ενός ολόκληρου κλάδου εκπαιδευτικών Κοινωνικών επιστημών […], που αποτελείται από κοινωνιολόγους, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, πολιτικούς επιστήμονες και νομικούς». 

Η Διεθνής Ένωση Κοινωνιολόγων απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιες επιθέσεις κατά των κοινωνικών επιστημών στην Ελλάδα και ενώνει την φωνή της με τους συναδέλφους του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τις Οργανώσεις καθηγητών Κοινωνιολογίας και Κοινωνικών Επιστημών, με τον Σύνδεσμος Ελλήνων Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων και με ομάδες Ελλήνων κοινωνιολόγων που ζητούν την επαναφορά αυτών των μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών».

Διαβάστε το κείμενο εδώ
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τέλη κυκλοφορίας: «Δώρο» σε όσους καταθέτουν πινακίδες
Αυτοκίνητα: Ασύρματα εν κινήσει και χωρίς καλώδια θα γεμίζουν οι μπαταρίες
Στην πράξη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζονται επαγωγικά χωρίς να απαιτείται οι οδηγοί τους να επισκεφθούν ένα σταθμό...
Αυτοκίνητα: Ασύρματα εν κινήσει και χωρίς καλώδια θα γεμίζουν οι μπαταρίες
πανελλαδικες
Πανελλαδικές: Δείτε πρώτοι στο alfavita.gr τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και τις απαντήσεις
Προχωράει η βαθμολόγηση των γραπτών στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ενώ σήμερα ξεκινάει (μετά τη χθεσινή πειραματική βαθμολόγηση) η...
Πανελλαδικές: Δείτε πρώτοι στο alfavita.gr τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και τις απαντήσεις