Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
filis
Επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν.Φίλη αναφορικά με τα μαθήματα της Κοινωνιολογίας και των Καλλιτεχνικών - Οριστικά εκτός Λυκείου προκύπτει από την απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή

Οριστικά εκτός Λυκείου η Κοινωνιολογία και άλλα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών καθώς και η Καλλιτεχνική Παιδεία. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από την απάντηση που έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση ο Ν. Φίλης υπενθύμισε ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως αρνείται να απαντήσει στην επιστολή που της έχει στείλει η Βρετανική Ένωση Κοινωνιολόγων, όπου επισημαίνεται ότι «η κοινωνιολογία, καλλιεργεί την έρευνα και τη γνώση, που είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης και της κοινωνικής νοημοσύνης (...) Όσο αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας, της κοινωνικής αλλαγής, των μαζικών προσφυγικών ροών, της ανισότητας, των αυξανόμενων ψυχικών ασθενειών, η κοινωνιολογία απαιτείται να είναι η βάση για το σχεδιασμό αποτελεσματικών λύσεων».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επιμένει στην αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, χωρίς να δεσμεύεται ούτε για τη διδασκαλία της ως μάθημα γενικής παιδείας, όπως συνέβαινε επί σειρά ετών. Κι αυτό παρότι της προτάθηκε η λύση της παράλληλης διδασκαλίας των δύο μαθημάτων, όπως συμβαίνει σε άλλες κατευθύνσεις. Άλλη μια απόδειξη ότι μεθοδεύει ένα οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό σχολείο. Επιχειρηματολογεί μάλιστα ότι μαθήματα ουσιαστικών γνώσεων, όπως η Κοινωνιολογία, που θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλα τα παιδιά, σπρώχνονται εκτός διδακτέας ύλης και υποβαθμίζονται στους λεγόμενους Ομίλους Δεξιοτήτων. Άλλωστε ο υπουργός κ. Γεωργιάδης είχε φακελώσει ως… «αριστερό μάθημα» την Κοινωνιολογία!

Όσον αφορά το μάθημα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, που εκτοπίστηκε εκτός διδακτικού ωραρίου στη Γ’ Λυκείου αν και πανελλαδικώς εξεταζόμενο, η κυβέρνηση επιμένει να μη δίνει απάντηση (ούτε στη Βουλή σήμερα) πόσοι από τους περίπου 1.500 υποψήφιους φέτος που εξετάστηκαν στο σχέδιο, το είχαν διδαχθεί στο δημόσιο σχολείο και πόσοι υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε φροντιστήρια.

Δείτε το βίντεο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ντρέπονται καμαρώνουν που με 50.000 κρούσματα κλείνουν 2-3 τμήματα
Πώς το ΥΠΑΙΘ διαμορφώνει μια μαγική εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων, αξιοποιώντας την σχετική αποκλιμάκωση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων σε όλο...
ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ντρέπονται καμαρώνουν που με 50.000 κρούσματα κλείνουν 2-3 τμήματα