Υλικά:
120 γρ. πλήρες γάλα, χλιαρό
50 γρ. καστανή ζάχαρη
4 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι από μισό λοβό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι για άνοιγμα ζύμης
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
150 γρ. καστανή ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος
1 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνουμε με γάντζο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί λεία ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και κόβουμε σε 10 κομμάτια.
Ταποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις βγουν, περιχύνουμε με καραμέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom