Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κινητοποίηση την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με αφορμή τα κενά στην εκπαίδευση, ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές, καθώς και γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της Εκπαίδευσης

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, στις 13:00, στο υπουργείο Παιδείας καλεί η Ο.Λ.Μ.Ε. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τα κενά στην εκπαίδευση, ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές, όπως αυτό της στέγασης, καθώς και γενικότερα την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και άλλα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία προκήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο, ενώ καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν επιπλέον στάσεις την ίδια μέρα εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Η ΟΛΜΕ καλεί επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς ανά την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Συνάδελφοι-ισσες,

Τo Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας και εφόσον το εκτιμήσουν οι ΕΛΜΕ σε ΠΔΕ και ΔΔΕ.

Οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων. Και σήμερα, παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.).  Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στέγασης.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και για την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί και τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών στις 5/10.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα την Παρασκευή 4/10 στις 13:00. Καλούμε τις ΕΛΜΕ στην υπόλοιπη χώρα να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις ανάλογα με τις αποφάσεις τους.

Επίσης, προκηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο. Οι ΕΛΜΕ μπορούν να προκηρύξουν επιπλέον στάσεις την ίδια μέρα εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. 

Αγωνιζόμαστε για:

  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα.
  • Αύξηση δαπανών για την παιδεία.
  • Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών στη Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.
  • Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
πολυκατοικία
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
Ο πλήρης οδηγός για τα νέα «Ανακαινίζω», «Εξοικονομώ» και τις τριετείς φοροαπαλλαγές
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια