μητ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα

Σε μια ιδιαίτερα εμφατική αναφορά προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στο ευαίσθητο ζήτημα της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε την κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια ως ένα πεδίο όπου η κυβερνητική πολιτική έχει καταγράψει απτά και επιτυχή αποτελέσματα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αποφασιστικότητας για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του επικεφαλής της κυβέρνησης, η συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών εντός των πανεπιστημιακών χώρων έχει αποδώσει καρπούς, γεγονός που αποτυπώνεται στην τρέχουσα εικόνα των ιδρυμάτων. «Σήμερα δεν υφίσταται ούτε μία ενεργή κατάληψη σε ολόκληρη την επικράτεια των δημόσιων πανεπιστημίων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως μια «ορατή νίκη» στην πολυεπίπεδη αναμέτρηση με τη βία και την αυθαιρεσία που ταλαιπωρούσαν επί χρόνια την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει από τη γραμμή της νομιμότητας, επισημαίνοντας τη διαρκή ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Όπως εξήγησε, κάθε φορά που οι πρυτανικές αρχές ζητούν τη συνδρομή των διωκτικών αρχών, η αστυνομία δηλώνει παρούσα για να αποκαταστήσει την τάξη και να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα και την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των σχολών.

Πέρα από τα ζητήματα της κυβερνητικής ατζέντας, το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εισέρχεται στην τελική και πιο καθοριστική του φάση σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές του διαδικασίες. Μετά την ολοκλήρωση των πολιτικών τοποθετήσεων, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις εσωκομματικές κάλπες, καθώς έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών που θα στελεχώσουν τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Η διαδικασία αυτή, η οποία αποτελεί την κορυφαία εσωτερική πράξη ανάδειξης των καθοδηγητικών οργάνων της παράταξης, αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00 και να ολοκληρωθεί στις 17:00, οπότε και θα αρχίσει η καταμέτρηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα