Κορονοϊός: 121 νέα κρούσματα - Ανησυχία από Τσιόδρα, Χαρδαλιά
Ενημέρωση από τους Ν. Χαρδαλιά - Σ. Τσιόδρα για τον κορονοϊό

Στην πρώτη από κοινού ενημέρωση μετά από 3 περίπου μήνες, οι Ν. Χαρδαλιάς και Σ. Τσιόδρας επέστρεψαν στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, με τη συγκεκριμένη κίνηση να χαρακτηρίζεται ως ενδεικτική της αυξημένης ανησυχίας για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ., καταγράφονται 121 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19.

Τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.]

Σ. Τσιόδρας: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις - Κινδυνεύουν και οι νέοι

Η ανθρωπότητα και η πατρίδα μας, τόνισε εισαγωγικά ο επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών Σ. Τσιόδρας,  βιώνει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών

Ο Σ. Τσιόδρας εξέφραση την ανησυχία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ενώ τόνισε ότι αυξάνονται οι εστίες μετάδοσης του ιού. Ο ιός επεκτείνεται σε συνθήκες συνωστισμού, όπως σε εστιατόρια, κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασιακοί χώροι κ.α.

Τα κρούσματα τείνουν να μετατοπίζονται προς πιο νεαρές ηλικές, γεγονός που σχετίζεται τόσο με την αύξηση των ελέγχων σε νεαρούς φορείς, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων. Ωστόσο, αύξηση σημειώνει ο ρυθμός μετάδοσης των εγχώριων κρουσμάτων, ωστόσο δεν εμφανίζεται πίεση προς το σύστημα υγείας και κάλεσε τους πάντες σε επαγρύπνηση.

Θετικό παραμένει, επίσης, το γεγονός πως ο ρυθμός μετάδοσης (R) δεν έχει ξεπεράσει τον αριθμό 1, ενώ επέμεινε στη χρήση της μάσκας ειδικά σε συνθήκες που δεν μπορούν να διατηρηθούν οι αποστάσεις.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» για την εξάλειψη του ιού, ωστόσο υπάρχουν ελπιδοφόρες ειδήσεις για την παρασκευή αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου.

Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και με τις υψηλές θερμοκρασίες και ευνοείται η μετάδοσή του από συνθήκες συγχρωτισμού, με τους νέους ανθρώπους να κινδυνεύουν επίσης με σοβαρή νοσηλεία. Μάλιστα, γερμανική έρευνα έδειξε πως νέοι και υγιείς άνθρωποι που νόσησαν και ανέρρωσαν εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα ακόμη και μετά από 2 μήνες από τη νοσηλεία τους σε ποσοστό 70%.

Ν. Χαρδαλιάς; Εχθρός μας ο εφησυχασμός

Η κατάσταση της πανδημίας είναι σαφώς καλύτερη από την άνοιξη και την περίοδο του lockdown, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες τόνισε εισαγωγικά ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο εφησυχασμός, ωστόσο, οδήγησε σε αυξημένα κρούσματα στην επαρχία και, κυρίως, στα αστικά κέντρα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εντατικοποιούνται για την προστασία των πολιτών και όχι με τιμωρητική διάθεση, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά. «Δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ, σε κάθε παραλία, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση», τόνισε καλώντας σε εγρήγορση, ενώ ενόψει της εορτής της 15η2 Αυγούστου ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συνεργασία της εκκλησίας και την αποδοχή του μέτρου της μάσκας.

Επιπλέον, από τον Ν. Χαρδαλιά εξαγγέλθηκαν τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγορεύεται από αύριο Τετάρτη, στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς, θα πρέπει να μένει σε 7ήμερη καραντίνα, που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.
  • Παραρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το μέτρο αφορά τόσο το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές