Η καρμπονάρα είναι ίσως το πιο εμβληματικό πιάτο ζυμαρικών στον κόσμο. Όμως, η ελληνική κουζίνα ξέρει πώς να της δώσει τη δική της ψυχή. Αντί για πανσέτα, πρωταγωνιστεί το χωριάτικο λουκάνικο, ενώ μια δόση πάπρικας και φρέσκιας ντομάτας προσθέτει εκείνη τη μεσογειακή πινελιά που κάνει τη διαφορά.
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 4 χωριάτικα λουκάνικα
- 1 σκόρδο (σπασμένο)
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κρόκοι αυγών
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένο τυρί της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Αφαίρεσε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα, ψιλόκοψέ τα και σοτάρισέ τα σε δυνατή φωτιά με το σκόρδο και την πάπρικα μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι, αφήνοντας τη σάλτσα να δέσει για 5 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βράσε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε ένα μπολ, χτύπησε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και άφησέ τους στην άκρη.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά, επέστρεψέ τα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τη σάλτσα λουκάνικου. Ρίξε αμέσως το μείγμα αυγών–κρέμας και ανακάτεψε γρήγορα, ώστε να «δέσει» η σάλτσα με τη θερμότητα των ζυμαρικών χωρίς να ψηθούν οι κρόκοι.
- Σέρβιρε αμέσως, πασπαλίζοντας με άφθονο τριμμένο τυρί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση