Υλικά:
3 μεγάλες πατάτες
750 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και ρίξτε τις σε μια κατσαρόλα όπου έχετε ήδη λιώσει το βούτυρο.
Σοτάρετέ τις ελαφρά, προσθέτοντας λίγο αλάτι και μισή κούπα νερό. Αφήστε τις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Στη συνέχεια, ρίξτε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σας αρπάξει ούτε το γάλα ούτε οι πατάτες.
Συνεχίστε το βράσιμο για 20 με 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι πατάτες θα αρχίσουν να λιώνουν φυσικά, δίνοντας στη σούπα την επιθυμητή βελούδινη υφή.
Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει πλήρως και η σούπα έχει πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά.
Αν θέλετε πιο ομοιόμορφη υφή, μπορείτε να περάσετε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Διαφορετικά, αφήστε την όπως είναι, θα είναι ήδη πηχτή και απολαυστική.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom