Υλικά:
250 ml νερό (1 + 1/4 κούπας)
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο αγελάδας (1/2 κούπα)
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό (1 γεμάτη κούπα)
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
3 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
200 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
100 ml κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
κρυσταλλική ζάχαρη
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα ώσπου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να σχηματιστεί μπάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ-αστέρι και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή κρέμα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ σερβιρίσματος.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι ώστε να φτάνει στα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε. Πιέζοντας τη σακούλα, ρίχνουμε λωρίδες ζύμης μήκους περίπου 10 εκ. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Ακουμπάμε τα churros σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom