Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πέφτουν στο κενό οι μεθοδεύσεις Κεραμέως
Αύριο Σάββατο στη γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, οι καθηγητές συζητούν ένα ακόμα ηχηρό "όχι" στην Υπουργό Παιδείας.

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προσπάθειες της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης να επιβάλουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με απειλές και μεθοδεύσεις διάσπασης του κλάδου.

Οι πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες στο alfavita.gr αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικοί αντί να διασπαστούν ενώνονται, και οι περισσότερες ΕΛΜΕ αποφασίζουν να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες με μεγάλες πλειοψηφίες, οι οποίες θα εκφραστούν αύριο Σάββατο από τους προέδρους των ΕΛΜΕ που πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, Αμπελόκηποι).  Αλλά και πέραν της συνέλευσης, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντονίζονται για να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) κατέθεσε εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας και συμμετέχει και αυτή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, όπως και η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την απεργία-αποχή στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Ταυτόχρονα, στην ΟΛΜΕ -αντίθετα από τη ΔΟΕ όπου η ΔΑΚΕ έχει συνταχθεί με την απεργία-αποχή και η απόφαση των δασκάλων ήταν ομόφωνη- έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες μέρες ένας "εμφύλιος" ανάμεσα στις παρατάξεις της αριστεράς και τη ΔΑΚΕ Δ.Ε, η οποία την περασμένη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαφοροποιείται από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή, και προτείνει αντί μιας απεργίας διαρκείας, την κήρυξη 48ωρης απεργίας "διαμαρτυρόμενη για την αδικαιολόγητη καταπόνηση των συναδέλφων"

Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Γκράβα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ, για την οργάνωση της πάλης. Η συζήτηση είχε στο επίκεντρό της την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των ταξικών φραγμών, της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, για την θωράκιση της δημόσιας παιδείας και υγείας ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και τη γενικότερη πάλη των εκπαιδευτικών σωματείων, σε συνεργασία με το ευρύτερο εργατικό κίνημα, για την κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Σύλλογοι ΠΕ με απόφαση: Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Αιγάλεω, Αθηνά, Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού «ο Θουκυδίδης», Αμαρουσίου, Αν. Αττικής «Σωκράτης», Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Αριστοτέλης», Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, «Δημήτρης Γληνός», Ζ΄ Θεσσαλονίκης, Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ικαρίας-Φούρνων, «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέας-Μοσχάτου «ο Αριστοτέλης», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κέρκυρας, Λαγκαδά, Λήμνου, Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Νήσων Αργοσαρωνικού, «ο Παρθενώνας», Πειραιά «Η Πρόοδος», Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

  • Σύλλογοι ΠΕ παρατηρητές: Αγίων Αναργύρων, Ν. Σμύρνης, Περικλής, Περιστερίου, ΣΤ Θεσσαλονίκης,

  • ΕΛΜΕ με απόφαση: Α΄ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα), Α΄ Θεσσαλονίκης, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β΄ Αθήνας, Β΄ Δυτ. Αττικής, Β΄ Δωδεκανήσου, Γ΄ Αθήνας, Γ΄ Θεσσαλονίκης, Δ΄ Ανατ. Αττικής, Δ΄ Θεσσαλονίκης, Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης-Μοσχάτου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λήμνου, Πειραιά, Φθιώτιδας, Φωκίδας

  • ΕΛΜΕ παρατηρητές: Α΄ Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι), Ε΄ Αθήνας, Νότιας Αθήνας, Ρεθύμνου

  • Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Νηπιαγωγών

Επίσης, στη σύσκεψη απηύθυνε χαιρετισμό εκπρόσωπος της Επιτροπής ντόπιων και μεταναστ(ρ)ιών καθαριστ(ρι)ών των σχολικών μονάδων του Δήμου της Αθήνας, θέτοντας το ζήτημα του αποκλεισμού των μεταναστ(ρ)ιών καθαριστ(ρι)ών από τις προσλήψεις για την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων με αποτέλεσμα να πετιούνται στο δρόμο μετά από 25 και περισσότερα χρόνια. Η συζήτηση είχε στο επίκεντρό της την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των ταξικών φραγμών, της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, για την θωράκιση της δημόσιας παιδείας και υγείας ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και τη γενικότερη πάλη των εκπαιδευτικών σωματείων, σε συνεργασία με το ευρύτερο εργατικό κίνημα, για την κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη.

Πυρ ομαδόν κατά ΔΑΚΕ

Στην ΟΛΜΕ, οι παρατάξεις της Αριστεράς ξεσπάθωσαν χθες κατά της ΔΑΚΕ, την οποία κατηγορούν ότι λειτουργεί ουσιαστικά σαν "δούρειος ίππος" της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς. Οι Παρεμβάσεις, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι "η ΔΑΚΕ ανέλαβε να εκτελέσει ένα πληρωμένο συμβόλαιο για λογαριασμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Να ενεργήσει σαν το «μακρύ χέρι» του ΥΠΑΙΘ με το μαστίγιο για να σπείρει ακόμα πιο βαθιά το φόβο στους συναδέλφους. Διότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αναγνωρίζουν την γενικευμένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου της εκπαίδευσης απέναντι στην πολιτική τους. Διότι βλέπουν ότι τα σχέδια για την αξιολόγησή τους προσκρούουν στα βράχια του εκπαιδευτικού κινήματος που μάχεται και αντιστέκεται με όπλο την απεργία – αποχή. Τούτες τις μέρες οι εκπαιδευτικοί με τα σωματεία τους και τις Γενικές Συνελεύσεις δίνουν τη μάχη σε κάθε σχολείο και σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων ώστε να πάρει σάρκα και οστά ξανά η απεργία – αποχή, να μείνουν στα χαρτιά τα κυβερνητικά σχέδια, με στόχο να ανατραπεί όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική"

Οι ΣΥΝΕΚ απο την πλευρά τους, τόνισαν ότι τα στελέχη της ΔΑΚΕ "κλείνουν το μάτι στην κυβέρνηση και την καλούν να επιβάλλει κυρώσεις στους/τις εκπαιδευτικούς για να βγουν μετά να πανηγυρίζουν, βαυκαλιζόμενοι ότι είναι η «υπεύθυνη δύναμη». Τους ενημερώνουμε ότι τζάμπα ξεφτιλίζονται γιατί ακόμα κι αν η κυβέρνηση τους κάνει το παράνομο χατίρι που επιζητούν,  οι πραγματικά υπεύθυνες δυνάμεις θα φροντίσουν να αποκαταστήσουν κάθε συνάδελφο, που εξαιτίας τους θα τιμωρηθεί, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ΟΛΜΕ. Είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστική παράταξη που εκπροσωπείται στην ΟΛΜΕ τοποθετείται δημόσια ενάντια σε ειλημμένη απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στοχεύοντας σε απεργοσπασία και  εκφοβισμό των συναδέλφων. Την ώρα που ο ίδιος ο κλάδος σε ποσοστό κοντά στο 90% επιβεβαίωσε στην πράξη την απόφαση αυτή της ΓΣ, συμμετέχοντας στην απεργία αποχή, η ΔΑΚΕ επιζητά την τιμωρία των απεργών", ανέφεραν, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι στο παρελθόν η ΔΑΚΕ είχε τοποθετηθεί εναντίον της αξιολόγησης. Και κατέληξαν: "Θα είχε επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν γιατί η ΔΑΚΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παραμένει πιστή, προς τιμήν της, στην απόφασή της να συνταχθεί με τον κλάδο, ενώ η ΔΑΚΕ της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αδιαφορεί για τις αποφάσεις του κλάδου και μετατρέπεται, ανοικτά πλέον, σε υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής"

Αύριο λοιπόν, εκτός απροόπτου οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα δώσουν ηχηρό μήνυμα άρνησης της συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης στην κ.Κεραμέως, αψηφώντας τις μεθοδεύσεις και τις απειλές. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, θα φανούν και στην πράξη τα αποτελέσματα της στάσης των εκπαιδευτικών, αλλά θα φανεί και αν η κ.Κεραμέως είναι διατεθειμένη να συνεχίσει έναν "πόλεμο" που ήδη γνωρίζει πως δε μπορεί να κερδίσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
«Θα πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που έχουν οριστεί από τις Δ.Δ.Ε. και να αντικατασταθούν με καθηγητές όπως αναφέρει η εγκύκλιος»
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και κατανομή μόνιμων διορισμών
Ερευνάται η πιθανότητα να γίνουν πρόσθετες μεταθέσεις στα νέα οργανικά κενά (αν αυτά συσταθούν), με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι διορισμοί. Σε κάθε...
Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και κατανομή μόνιμων διορισμών
τέμπη
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
Tρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
foto-molivia-xromata-ekpaideusi.jpg
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
“Υπάρχει πρόθεση, γίνονται προσπάθειες, εξαρτώνται από άλλους φορείς και παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσες, δεν ξέρουμε πότε”. Διάχυτη η αίσθηση πως “…...
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών