ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολικές καθαρίστριες: «Όχι« στις απολύσεις των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Ντόπιων και Μεταναστ(ρι)ων Καθαριστ(ρι)ων των σχολικών μονάδων του δήμου Αθήνας - «Οι απολύσεις των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων δε θα γίνουν ανεκτές», λένε οι σχολικές καθαρίστριες

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/9 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Ντόπιων και Μεταναστ(ρι)ων Καθαριστ(ρι)ων των σχολικών μονάδων του δήμου.

Οι σχολικές καθαρίστριες ζητούν μεταξύ άλλων την επαναπρόσληψη των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων, την κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης της ιθαγένειας και τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστ(ρι)ων.

Παράλληλα, καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/9 στις 14:00 στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (όταν αυτή κανονιστεί) με αίτημα να παρθεί νέα απόφαση του ΔΣ ότι απαιτεί από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει τη δυνατότητα στο δήμο της Αθήνας της  επαναπρόσληψης των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων.

Αναλυτικά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/9 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Ντόπιων και Μεταναστ(ρι)ων Καθαριστ(ρι)ων των σχολικών μονάδων του δήμου της Αθήνας για την επαναπρόσληψη των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων, την κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης της ιθαγένειας και τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστ(ρι)ων.

syskepsi2.jpg

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη στήριξή τους στις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι παρακάτω: 

Εκπαιδευτικά Σωματεία

ΣΕΠΕ: Α΄ Αθηνών, Δημήτρης Μαριόλης, «η Αθηνά», Γιώργος Παζάλος, «ο Αριστοτέλης», Δήμητρα Τάσσου, «ο Παρθενώνας», Ανδριανή Προκόπη

ΕΛΜΕ: Β΄ Αθήνας, Ισμήνη Μπάλα, Ε΄ Αθήνας, Ηλίας Μούρης

Το μέλος, της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τουλγαρίδης, του ΔΣ της ΔΟΕ Κυριακόπουλος Μάνθος και του ΔΣ της ΟΛΜΕ Σαμοϊλης Γιάννης

Από την Ένωση Γονέων της 3η ΔΚ, Σιαπάτης Αποστόλης

Οι Παρατάξεις

Ανοιχτή Πόλη, Γιαννοπούλου Έφη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Γιαννοπούλου Πόπη, Λαϊκή Συσπείρωση, Βουρδουμπάς Χάρης, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ρέππα Ντίνα και Κεφαλληνός Παναγιώτης, Ανυπότακτη Αθήνα, Ακριβού Βάσω

Αντιρατσιστικές Οργανώσεις και Συλλογικότητες

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Κούρκουλας Θανάσης, ΣΥΠΡΟΜΕ, Αντωνόπουλος Παύλος

Φεμινιστικές Οργανώσεις

Sabbat και Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων, Μονάκη Χρυσούλα, Συνέλευση 8 Μάρτη, Παπαγεωργίου Ράνια

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν από την επιτροπή οι μετανάστριες Merita Lireza, Vjollca Gjolaj, Ana Zangjali και η ντόπια Άννα Κάνιστρα, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η ρατσιστική διάταξη. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση μιας μετανάστριας που χρειάζεται 100 ένσημα για να βγει στη σύνταξη. Οι περισσότερες εργάζονται επί χρόνια με συμβάσεις έργου στην καθαριότητα των σχολείων του δήμου της Αθήνας και τώρα πετιούνται εκτός εργασίας αντιμετωπίζοντας έτσι τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Αναδείχτηκαν επίσης, οι τεράστιες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την απόκτηση ιθαγένειας και οι μεγάλες δυσκολίες των εξετάσεων. 

Πολλές και πολλοί μίλησαν αναλυτικά για τις εξετάσεις ιθαγένειας που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2021 και εκφράστηκε η πεποίθηση ότι ο στόχος της αυξημένης δυσκολίας τους ήταν να κοπούν από την απόκτηση της ιθαγένειας οι μετανάστ(ρι)ες.

Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, των δημοτικών παρατάξεων, των αντιρατσιστικών οργανώσεων και των φεμινιστικών συλλογικοτήτων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.

Καλούμε όλους και όλες

Ø  Την Πέμπτη 23/9 στις 14:00 στο  υπουργείο Εσωτερικών και

Ø  Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (όταν αυτή κανονιστεί) με αίτημα να παρθεί νέα απόφαση του ΔΣ ότι απαιτεί από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει τη δυνατότητα στο δήμο της Αθήνας της  επαναπρόσληψης των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων.

(Παραθέτουμε το ψήφισμα συμπαράστασης)

Οι απολύσεις των μεταναστ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων δε θα γίνουν ανεκτές!

Μόνο ντροπή δημιουργεί ο αποκλεισμός των μεταναστ(ρι)ων συναδελφισσών/ων μας από τις προσλήψεις για την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά ο υπουργός Μάκης Βορίδης που στέκεται με αναλγησία στην αγωνία των μεταναστ(ρι)ων και των οικογενειών τους.

Οι συναδέλφισσες/οι  μεταναστ(ρι)ες (κυρίως αλβανικής καταγωγής), πετάχτηκαν έξω καθώς στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάρχει η ρατσιστική διάταξη που απαιτεί ιθαγένεια για να προσληφθείς!!! Φυσικά η νομοθεσία ¨μόνο για Έλληνες¨ δεν λύνει το πρόβλημα καθαριότητας των σχολικών μονάδων ειδικά σε περιόδους πανδημίας καθώς οι σχολικές καθαρίστριες προσλήφθηκαν ως τρίωρες. 

Οι συναδέλφισσες/οι  μετά από περισσότερα από 25 χρόνια στην Ελλάδα και μέχρι και είκοσι χρόνια ως σχολικές/οι καθαριστ(ρι)ες πετιούνται στον δρόμο!

Αν δεν επαναπροσληφθούν δεν χάνουν μόνο το μεροκάματο αλλά και τη δυνατότητα ορισμένες/οι να συνταξιοδοτηθούν μια και η νομοθεσία απαιτεί ένσημα τα τελευταία 5 χρόνια (μεγάλο πρόβλημα και για πολλές/ούς ντόπιες/ους). Ακόμα και η άδεια παραμονής τους κινδυνεύει μια και απαιτείται σταθερή δουλειά αλλά και χρήματα για να πληρώσουν τα υπέρογκα παράβολα.

Να δοθεί τώρα λύση!

Ο δήμος της Αθήνας είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο εσωτερικών ζητώντας το 20% των προσλήψεων να καλυφθούν με συμβάσεις έργου έτσι ώστε να μπορέσει να επαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες/ους μετανάστ(ρι)ές που επί χρόνια εργάζονται στον δήμο αλλά η ρατσιστική διάταξη τις/ους πετάει έξω. Καλούμε το υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χάσουν την δουλειά τους οι συναδέλφισσες/οι.

Καλούμε τα σωματεία και τα συνδικάτα στους δήμους, στην εκπαίδευση και συνολικά να συμπαρασταθούν στον αγώνα και στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας!

Απαιτούμε:

·Να επαναπροσληφθούν οι μετανάστ(ρι)ες καθαριστ(ρι)ες

·Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της ιθαγένειας!                                                                                                              

·Όχι στην τρίωρη εργασία που αφήνει τα σχολεία ακαθάριστα με ή χωρίς πανδημία

·Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστ(ρι)ών και όλων των συμβασιούχων τώρα!

Καμία ιδιωτικοποίηση στις δημόσιες υπηρεσίες, μακριά οι εργολάβοι από την καθαριότητα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Άγριος Ξυλοδαρμός μαθητή με σιδερογροθιά στην Καλλιθέα - Στο Παίδων ο μαθητής

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
«Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά - Δεν υπάρχει...
Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του...
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
«Εφόσον το ζητούμενο είναι να αξιολογηθεί η σχολική μονάδα ως προς το εκπαιδευτικό της έργο, αυτονόητη είναι η προϋπόθεση της εξασφάλισης όλων...
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
sxoleio aithousa tsantes
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Εγκύκλιος Κόπτση για παράταση υποβολής αξιολόγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ