ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Thumbnail
«Μια πολιτική ηγεσία που επενδύει στον εκβιασμό δεν είναι ηγεσία. Είναι καλομαθημένοι γιάπηδες που φοβούνται περισσότερο από εμάς. Ας βγάλουν λοιπόν όσες εγκυκλίους θέλουν. Τους τις επιστρέφουμε και τους δίνουμε και μία δώρο» - Γράφει ο Χρήστος Σουρουλής

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο υπουργείο Παιδείας που οι εκπαιδευτικοί απείχαν σχεδόν καθολικά από την «αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων» την άνοιξη και μπέρδεψαν την πρακτική των απειλών με την επιστήμη της Νομικής, εντάσσοντας στον ν.4823/2021 μια σειρά από κυρώσεις για τους «αρνητές» της αξιολόγησης.

Επειδή όμως δεν νιώθουν και πολύ σίγουροι ότι αυτό θα πιάσει (άραγε γιατί;), εξέδωσαν δια χειρός Κοπτσή «εγκύκλιο» (με ημερομηνία 16/9), όπου μας λέει ότι η αξιολόγηση είναι για το καλό μας (και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, τυχαίος συνειρμός) και ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες».

Λίγο πριν, λίγο μετά ή ταυτόχρονα (με ημερομηνία 26/8 πάντως) κυκλοφόρησε ανάλογη προειδοποιητική εγκύκλιος και από το υπουργείο Εργασίας. (Ναι, αυτό που καταργεί το 8ωρο, επιβάλλει ατομικές συμβάσεις και βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία). Το έγγραφο μάς «θυμίζει» πόσο δύσκολη έχει γίνει η απεργία και επομένως μην το ψάχνετε πολύ, καθίστε στα αυγά σας και …απολαύστε το.

Αναρωτιέται κανείς: Αν οι δύο εγκύκλιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους, τι έπεται; Εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας, του κ. Πλεύρη, που να μας προειδοποιεί πως η αποχή από την αξιολόγηση βλάπτει σοβαρά την υγεία; Από το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα μας απειλεί ότι σπείραμε ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες; Από την κ. Μενδώνη, που θα μας συμβουλεύει πως η υποταγή στα κελεύσματα είναι πολιτισμός;

Πέρα από την αστεία πλευρά, εδώ έχουμε να κάνουμε με Παιδεία. Ας υποθέσουμε πως οι εκπαιδευτικοί κάνουμε λάθος. Πως η αξιολόγηση των ν.4692 και ν.4823 είναι πράγματι ωφέλιμη για τους μαθητές, τους διδάσκοντες κλπ. Τι θα όφειλε να κάνει μια πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Εκπαίδευση; Θα όφειλε να πείσει. Και πριν πείσει, να συζητήσει. Και πριν συζητήσει, να δώσει δείγματα γραφής μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, καλύπτοντας έγκαιρα τα κενά στα σχολεία, εξοπλίζοντας τα σχολεία με τις κατάλληλες υποδομές, χτίζοντας σχολεία όπου χρειάζεται κλπ.

Μια πολιτική ηγεσία που επενδύει στον εκβιασμό δεν είναι ηγεσία. Είναι καλομαθημένοι γιάπηδες που φοβούνται περισσότερο από εμάς. Ας βγάλουν λοιπόν όσες εγκυκλίους θέλουν. Τους τις επιστρέφουμε και τους δίνουμε και μία δώρο.

* Χρήστος Σουρουλής
Φιλόλογος Πειραματικού ΓΕΛ Ρεθύμνου
Πρώην αιρετός ΠΥΣΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Επίδομα παιδιού: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Ποιες άλλες παροχές πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ

Τι ισχύει για τα σχολεία από σήμερα με τα νέα έκτακτα μέτρα

Προσλήψεις σε Δήμους: Ανοίγουν 1.700 μόνιμες θέσεις εργασίας

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

nosokomeio-meth
Έκτακτο σχέδιο στη Θεσσαλονίκη: Ιδιωτική κλινική και νοσοκομείο για ασθενείς Covid
Ενεργοποιείται ένα έκτακτο σχέδιο στη Θεσσαλονίκη ώστε ασθενείς με κορονοϊό που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα να μεταφερθούν σε ιδιωτική κλινική. 
Έκτακτο σχέδιο στη Θεσσαλονίκη: Ιδιωτική κλινική και νοσοκομείο για ασθενείς Covid
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ
ΑΠΘ: Ακύρωση εκδηλώσεων 26 και 27 Οκτωβρίου λόγω εθνικού πένθους
Σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά το ΑΠΘ προχωρά στην ακύρωση των εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 26 και 27...
ΑΠΘ: Ακύρωση εκδηλώσεων 26 και 27 Οκτωβρίου λόγω εθνικού πένθους