Thumbnail
Live

Συζήτηση πραγματοποιείται από τις 16:30 στην Βουλή σχετικά με την διαπραγμάτευση ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η αποψινή συζήτηση θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του κανονισμού και θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν λίγο στην Βουλή ανέφερε πως "Τώρα είμαστε περισσότερο κοντά παρά ποτέ σε συμφωνία γιατί είναι πλέον σαφές ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο λύσης, δεν στέκεται με αδιαλλαξία απέναντι στους εταίρους. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, αντέξαμε να διαπραγματευόμαστε όρθιοι και με ασφάλεια για τον ελληνικό λαό. Μετά την απόφαση για μεταφορά πληρώμών προς το ΔΝΤ, είναι σαφές σε όλους ότι ο χρόνος δε λιγοστεύει μόνο εμάς αλλά για όλους. Η ρεαλιστική μας προσέγγιση είναι ο μόνος δρόμος για βιώσιμη συμφωνία."

Λίγο πριν τόνισε ότι αν οι δανειστές επιδιώκουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό, θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα 

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι: "Μας ασκείτε δριμεία κριτική γιατί δεν υπογράφουμε. Οι παράλογες προτάσεις των δανειστών αποτελούν μια κακή στιγμή για την Ευρώπη. Από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση έχουμε εκοληρώσει τις υποχρεώσεις μας παρά τον χρηματοδοτικό στραγγαισμό που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Ο στραγγαλισμός αυτός αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξης, συγκρούεται με τις αρχές τις ΕΕ και εγείρει ερωτηματικά για το μέλλον της ίδια της Ευρώπης. Να αποδείξουν όλοι ότι δουλεύουν για την εξέυρεση λύσης και όχι για να υποτάξουν και να ταπεινώσουν έναν ολόκληρο λάο. Αν το επιδιώκουν, θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα "

Οριοθέτησε τους βασικούς άξονες για τη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση

  • Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν ήδη γίνει αποδεκτά
  • Απομείωση-αναδιάρθρωση του χρέους
  • Προστασία των συντάξεων και του πραγματικού μισθού
  • Αναδιανομή εισοδημάρτων προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αντιστροφή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων (θα νομοθετηθεί άμεσα στο ελληνικό κοινοβούλιο)
  • Ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα για θετικό σοκ στην ελληνική οικονομία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

exetaseis
"Ανάτυπο"-"αντίτυπο", "απόμαχος"-"παλαίμαχος" κλπ : Τα πιο συχνά λάθη στις ομόρριζες λέξεις
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε λάθη όταν μιλάμε για λέξεις που μοιάζουν φωνολογικά, μορφολογικά ή σημασιολογικά μεταξύ τους,
"Ανάτυπο"-"αντίτυπο", "απόμαχος"-"παλαίμαχος" κλπ : Τα πιο συχνά λάθη στις ομόρριζες λέξεις