Καγκελόπορτα έπεσε και τραυμάτισε μαθητές
INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την πόρτα που καταπλάκωσε μαθητή σε σχολείο της Κηφισιάς

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή.

Ο αρμόδιος εισαγγελεας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας και δεν απήγγειλε κατηγορίες.

Είναι ανοιχτό ο ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με το news.gr.

Το ατύχημα έγινε χθες το μεσημέρι την ώρα που τα παιδικά σχολούσαν και έφευγαν χρησιμοποιώντας την πόρτα.

Εκτός από τον μαθητή της Γ' τάξης, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων Πεντέλης, τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι δυο μαθητές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος φέρεται να υποστηρίζει πως μετά τις εργασίες παρέδωσε τα κλειδιά της σιδερένιας πόρτας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, ενώ από το σχολείο αρνούνται ότι είχαν τέτοια ενημέρωση.

Ο Δήμος Κηφισιάς καταγγέλλει τη σύμβαση

Ανακοίνωση για το σοβαρό ατύχημα στο Δημοτικό Σχολείο εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς:

«Σήμερα περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ' Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια τονίζει:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!
Σε συνεντεύξεις της σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. η κυρία Μποζ τόνισε ότι τόσο η δική της ομάδα, όσο και άλλες από Τούρκους αρχαιολόγους έψαξαν τα οθωμανικά...
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!