ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Το ν+2 ή και ν+3 ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ - Για ποιες περιπτώσεις προβλέπεται μερική φοίτηση

Ανώτατη διάρκεια φοίτησης, το λεγόμενο «ν+2», φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής (Ολόκληρο το νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε στη Βουλή εδώ).

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, αλλά και ευρύτερα.

Έρχεται το ν+2 και το ν+3

- Πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 34, στις σχολές με τετραετές πρόγραμμα σπουδών το όριο φοίτησης θα είναι επιπλέον 2 έτη, δηλαδή 6 χρόνια συνολικά (ν+2)

- Για τις υπόλοιπες σχολές πενταετούς και εξετούς φοίτησης (Πολυτεχνεία, Ιατρικές κλπ) το όριο φοίτησης πέραν του κανονικού χρόνου σπουδών θα είναι τα τρία έτη, δηλαδή συνολικά 8 και 9 αντίστοιχα (ν+3)

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές, ενώ μεταβατικές διατάξεις θα υπάρξουν για όσους ήδη φοιτούν σε ΑΕΙ

Μερική Φοίτηση και διακοπή σπουδών

Επιπλέον προβλέπονται εξαιρέσεις για μερική φοίτηση, για όσους εργάζονται αποδεδειγμένα τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα, και για σοβαρούς λόγους υγείας (αναπηρία).

Όπως διευκρινίστηκε, η μερική φοίτηση, η διακοπή της φοίτησης με δικαίωμα επανέναρξης κλπ, θα καθορίζονται με αποφάσεις των ίδιων των ιδρυμάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 4, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα με αίτησή τους στην Κοσμητεία της σχολής να διακόψουν τη φοίτησή τους για χρονική περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 34 του νομοσχεδίου προβλέπεται:

arthro 34

Πειθαρχικές κυρώσεις σε φοιτητές και πανεπιστήμιο-φρούριο

Την ίδια ώρα, πλήθος διατάξεων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου εστιάζει σε θέματα κυρώσεων και καταστολής, όπως ποινές για αντιγραφές, καταστροφές, καταλήψεις και ρύπανση των πανεπιστημιακών χώρων, τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος εντός του ιδρύματος, εφόσον συνδέεται με τη φοιτητική ιδιότητα.

Οι ποινές που θα επιβάλλονται περιλαμβάνουν την απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις, την προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας και φτάνουν έως και την οριστική διαγραφή και την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας

Ακόμα, το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο - φρούριο, καθώς πέραν της ίδρυσης σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας που ήδη προκαλεί αντιδράσεις, προβλέπονται μια σειρά από τομές για τον έλεγχο εισόδου, τη συνεχή επιτήρηση και την αστυνόμευση των πανεπιστημίων.

Μάλιστα προβλέπεται σύσταση ειδικών επιτροπών ασφαλείας, με τη συμμετοχή διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα συνεργάζονται με την ΕΛΑΣ για την «αποτελεσματική φύλαξη» των ΑΕΙ, την ώρα που σημαντική μερίδα του ακαδημαϊκού κόσμου εκφράζει την πλήρη διαφωνία της, σχετικά με την ίδρυση του εν λόγω σώματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μετεγγραφές φοιτητών 2021: Οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις σε εξέλιξη για 547 μόνιμες προσλήψεις

Φοιτητικό Πάσο: Ποιες εκπτώσεις δικαιούνται οι φοιτητές

ΑΣΕΠ 9K/2021: Βγήκε νέα προκήρυξη για 416 μόνιμες προσλήψεις

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

squid game
Το παιχνίδι του καλαμαριού και η κατηγοριοποίηση των σχολείων
«Εάν περάσει αυτό το τερατούργημα τα επόμενα χρόνια θα κλείσουν σχολεία, όπως έκλεισαν στις άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν παρόμοιες απορρυθμίσεις...
Το παιχνίδι του καλαμαριού και η κατηγοριοποίηση των σχολείων
Η εκπαίδευση στις ψηφιακές εποχές
«Η εκπαίδευση καλείται να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά την προσθήκη ενός νέου πεδίου λειτουργίας της  αλλά την...
Η εκπαίδευση στις ψηφιακές εποχές
metro
28η Οκτωβρίου: Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω της παρέλασης - Κλείνει ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα - Τερματικός σταθμός του τραμ η στάση Φιξ
28η Οκτωβρίου: Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
Εthelontiki_aimodosia-mathites likiou gimnasiou axarnon
Μαθητές στην Αχαρνών: Οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 5/11
Οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών και του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών Αγίας Άννας, οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 5/11
Μαθητές στην Αχαρνών: Οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 5/11