Η γλυκοπατάτα δεν είναι για όλα τα γούστα. Κάποιοι την αποφεύγουν, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν τραπέζι χωρίς αυτήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όταν ψηθεί σωστά, γίνεται πεντανόστιμη.
Υλικά (για 2-3 άτομα)
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πάπρικα (καπνιστή ή απλή)
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Λίγο χυμό λεμονιού ή βαλσαμικό ξίδι για το σερβίρισμα
Λίγο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθέρμανση φούρνου: Στους 200°C στον αέρα.
Προετοιμασία γλυκοπατάτας: Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες με βούρτσα, γιατί θα ψηθούν με τη φλούδα. Κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Μαρινάρισμα: Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Ψήσιμο: Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Τελικό άγγιγμα: Μόλις ψηθούν, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με πιρούνι και ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom