Thumbnail
Εργολάβοι

Από το πρωί της Δευτέρας διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής για την δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησαν τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης σε βάρος του ΠΑΜΕ

Η υπόθεση της επίθεσης του Τάγματος Εφόδου κατά των μελών και στελεχών του ΚΚΕ θεωρείται από την Πολιτική Αγωγή «απολύτως στοχευμένη ενέργεια», η οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να «επιβάλει» συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στη Ζώνη Περάματος.

Παρακάτω ο πρόεδρος συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. κ. Πουλικογιάννης μεταξύ άλλων αποκαλύπτει στο δικαστήριο ονόματα εργολάβων που συναντήθηκαν με Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Λαγό για να συμφωνήσουν τον "αφανισμό του συνδικάτου από το λιμάνι". Ο κ. Πουλικογιάννης σημείωσε πως οι Χρυσαυγίτες χρηματίστηκαν για να γίνει αυτό.

Διαβάστε παρακάτω

Πρ: Υπήρχε συνεννόηση με εργολάβους;

Που: Είναι σαφές ότι ενήργησαν κατόπιν ενολής εργολάβων της Ζώνης. Μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι πάρα πολλά χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν στη Ζώνη μονοπωλειακά, βγάζοντας το σωματείο από τη μέση, να μην υπάρχουν σ.σ.ε., όροι υγιεινής κ.λπ., το έχουν δηλώσει πολλές φορές, από το 2008, πριν κάν υπάρξει άνεργος. Μιλάμε για μεγάλα ποσά, εκατομμύρια.

Πρ: Ονόματα ξέρετε;

Που: Βεβαίως και τα έχω πει. ότι είχαν σχέσεις με την Χ.Α., ήταν και σε συλλογικά όργανα. Ο Αθανάσιος Πυρηνής, έχει την Αυτοσόλ, ο Παναγιώτης Βελλής, ο Δημήτρης Μεταξάς, ο Βαγγέλης Βουδούρης, μέλος και αυτός του Δ.Σ. των ενώσεων. Και ακούσαμε ανά καιρούς και άλλα ονόματα

Που: Σε ένα μαγαζί στη Συγγρού βρέθηκαν οι ανωτέρω και Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και συμφώνησαν να εξαφανιστούμε εμείς με κάθε τρόπο απ' το λιμάνι. Έπεσε σε ρευστό και 300.000-400.000 ευρώ. Ένα χρόνο πριν η συνάντηση από το χτύπημα που δεχτήκαμε. Με ενημέρωσε άτομο και μου είπε τα παραπάνω, με όρκισε να μην πω ποιος είναι σε κανέναν.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλο το διάλογο από το goldendawn watch

Πρ.: Ποιος σας χτύπησε; 
Που.: Δεν μπόρεσα να δω. Με το που γύρισα να δω που ο Χατζηδάκης φώναξε τί κοιτάς, τότε ξεκίνησε η υπόθεση. Εμένα με πέτυχε ένα από αυτά τα ρόπαλα με τις απολήξεις, από κάποιο από τα 4-5 άτομα που ήταν δίπλα σε Χατζηδάκη-Πανταζή. Ευτυχώς αν με είχαν πετύχει στο κεφάλι με αυτό, δεν θα ήμουν εδώ. Έχασα τις αισθήσεις μου. Έπεσαν πάνω μου άτομα που ήταν μαζί μου για να με προστατεύσουν.
Πρ.: Εναντίον άλλων επιτέθηκαν; 
Που.: Βεβαίως. Ήταν 9 οι τραυματίες. Υπήρχαν τα αυτοκίνητα, η συμπίεση, μας προστάτευσε αυτό, μόνο 9 χτυπηθήκαμε πολύ, άλλοι προστατεύτηκαν. Ένας που τραυματίστηκε, ο Ζύμαρης, έφαγε με το καρφί χτύπημα στο χέρι, είχε τρύπα. Αν τον είχε πετύχει στο πρόσωπο τί θα γινόταν; Και οι 9 πήγαμε στο Θριάσειο με ασθενοφόρα. Ο Διαμαντάκης και ο Μπαξεβάνης είχαν τα χτυπήματα με τα καρφιά στην πλάτη.
Πρ.: Πόση ώρα υπολογίζετε ότι διήρκησε;
Που.: Εγώ έχασα και τις αισθήσεις μου. Γύρω στα 5'-7'. Όταν σηκώθηκα έβλεπα ότι χτυπούσαν ταα αυτοκίνητα μπροστά μας, τζάμια κ.λπ. Τότε κάποιος φώναξε "τέλος χρόνου", δεν ξέρω ποιός, "το πέραμα από εδώ", "οι άλλοι από εδώ" άλλος από αυτούς φωνάζει, και έφυγαν αμέσως πεζοί. Σε 2' είχε ανοίξει η κίνηση.
Π.: Τίνος ήταν τα οχήματα;
Που.: Όσα οχήματα υπήρχαν, ήταν τα δικά μας. Το πρωί έχει πολλά σε εκείνο το σημείο, αλλά εκείνη την ώρα ήτνα μόνο τα δικά μας. 
Πρ.: Είδατε αν ήταν οι Χατζηδάκης-Πανταζής σ' αυτούς που σας χτύπησαν;
Που.: Όχι. Δεν κρατούσαν άλλωστε κάτι. Φαινόταν να έχει συγκεκριμένο, διακριτό ρόλο καθένας εκεί. Αυτοί διεύθυναν, οι πιο μικροί πετούσαν τις πέτρες, οι πιο μεγάλοι με τα ρόπαλα.
Πρ.: Υπήρχε κάτι προσωπικό με εσάς;
Που.: Εγώ δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Αλλά επειδή το χτύπημα έπρεεπε να έχει συμβολικό χαρακτήρα, ήμουν ο επικεφαλής των συντρόφων μου εκεί και έτσι στοχοποιήθηκα γι' αυτό, αν ήταν άλλος θα ήταν αυτός. 
Πρ.: Αστυνομική παρουσία είδατε;
Που.: Σε σημείο παρακάτω στο καρνάγιο ήταν άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ, πίναν καφέ στο φαστφουντ ΒΕΑΤ εκεί. Συχνά είναι εκεί. Τους είδα και τους ρώτησα πριν πάμε για την αφισσοκόλληση, αν ήταν όλα οκ, δεν επισήμαναν κάτι. Στο σημείο που πήγαμε για την αφισοκόλληση, πιο μετά, είδαμε 50-100 μέτρα πιο πέρα, σε πιο φωτεινό σημείο, που έχει πυλώνες, ήταν άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ, τα οποία κοιτούσαν, είχε σταματήσει η κυκλοφορία, έβλεπαν και το μποτιλιάρισμα, και τον κόσμο εκεί που είμασταν. Είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδεέει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά.
Πρ.: Αποκλείεται στα 5-7' του περιστατικού που εκθέτετε να μην πέρασε κανένα όχημα γενικά;
Που.: Δεν αποκλείω τίποτε. Αλλά από άλλους άκουσα, εγώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου, ότι είχαν σταματήσει. Οι αστυνομικοί είχαν πλήρη εικόνα και της επίθεσης. 
Πρ:Εκεί που έγινε η επίθεση, κατοικίες υπάρχουν; Περαστικοί, γείτονες;
Που: Ναι, υπάρχουν κατοικίες. Είχαν βγει γείτονες και φωνάζανε. Όταν οι επιτιθέμενοι φύγανε πεζοί, σχεδόν ταυτόχρονα έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη. 
Πρ: Πότε έφτασε;
Που: 7-8 περιπολικά και 10 μηχανάκια ΔΙΑΣ κάπου. Έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα αφού έφυγαν οι επιτιθέμενοι. Γύρω στο 1' μετά. Έφτασε και ο διοικητής του Α.Τ. Περάματος.
Πρ: Τον ξέρετε;
Που: Ναι βέβαια. Φώναζε δεν σας θέλω εδώ τώρα, θέλω προσαγωγές και συλλήψεις αυτών που μας επιτέθηκαν. Ούρλιαζε. Όλοι οι αστυνομικοί τον κοίταζαν με αδιαφορία. 
Πρ: Πώς να τους προσαγάγει, με τί στοιχεία, περιγράψατε;
Που: Μα φωνάζαμε ότι μας επιτέθηκε η Χ.Α. Ήταν με στηλιάρια, όπλα. Φώναζαν οι γείτονες ότι "αυτοί είναι πιάστε τους". Εμείς είμασταν κάτω σωριασμένοι.
Πρ: Προσαγωγές-συλλήψεις έγιναν;
Που: Καμία. Αν και ήταν δίπλα. Αν υπήρχε θέληση, θα μπορούσε κάτι να είχε γίνει. Έφυγαν με το καραβάκι για Σαλαμίνα.
Πρ: Μετά τί έγινε;
Που: Πήγαμε στο Θριάσειο, ούτε αντιτετανικό ορό δεν είχαν, πήγαμε με ίδια μέσ αλλού. Στις 5-6 η ώρα ξεμπερδέψαμε. Κατά τις 12 με ειδοποιησαν από τηνα στυνομία για να καταθέσω. Το απόγευμα της 13 του μηνός έδωσα την πρώτη κατάθεση.
Πρ: Σας έδειξαν και φωτογραφίες;
Που: Ναι, και από άσχετα άτομα. Εγώ όμως δεν χρειαζόμουν φωτογραφίες για τους 3 που αναγνώρισα.
Πρ: Δυο είπατε μέχρι τώρα.
Που: Πανταζής, Αντωνακόπουλος και Χατζηδάκης.
Πρ: Αυτός πού βρισκόταν;
Που: Δίπλα τους, με τα στηλιάρια. Τον θυμάμαι σαν οδηγό στου Φυντάνη. Τον ξέρω και προσωπικά.
Πρ: Άλλον αναγνωρίσατε, από τις φωτογραφίες;
Που: Όχι.
Πρ: Σε κατάθεσή σας είπατε για τον πρόεδρο ενός 15μελούς.
Που: Ναι, σε εκδήλωση που πήγα και ήταν και ο δήμαρχος, ήταν και ο πρόεδρος 15μελούς του ΕΠΑΛ. Μου είχε κάνει εντύπωση, φορούσε μπλούζα με αρχαιοελληνικά σχέδια-σύμβολα, που παρέπεμπαν στην Χ.Α.
Πρ: Αναφορικά με τον Αντωνακόπουλο, τί ρόλο είχε;
Που: Τα μεγάλα στηλιάρια, με τις απολήξεις. Είναι ανατριαχιαστικό. Ενώ τον ξέρεις τον άλλο, είναι σαν να μην σε ξέρει. Σαν να ήταν στρατιώτης. Μετά ήταν στη γραμμή που χτυπούσε τα αυτοκίνητα. Χτυπούσε προς συντρόφους μας και μετά, αφού δεν τους έφταναν επειδή είχαν συμπιεστεί στα αυτοκίνητα, χτυπούσε τα αμάξια.
Πρ: Τον Καστρινό;
Που: Τον ήξερα, συμμετείχε και σε κινητοποίηση του συνδικάτου. Εκείνο το βράδυ εγώ δεν τον είδα. Άλλωστε κάποιοι φορούσαν κράνη. Θα είχαν λόγο για να φοράνε κράνη, ή γνωστοί ήταν ή αν γινόταν κάτι. Τίποτε δεν ήταν τυχαίο.
Πρ: Είπατε κάτι και για μια αποθήκη Μπαϊρακτάρη.
Που: Αυτό έγινε μετά. Είναι μέσ'στην πόλη, όχι στο λιμάνι. Είναι 2 αποθήκες, Χείλιου και Μπαϊρακτάρη, είχαν πράγματα για αποθήκευση εργαλείων, όλοι οι εργολάβοι έχουν. Έλαβα λοιπόν την πληροφορία ότι εκεί έχουν κρύψει τα στηλιάρια κ.λπ.
Πρ: Ερευνήσατε;
Που: Όχι πώς να το κάνω εγώ; Πώς να ερευνώ. Είχα δώσει κατάθεση και το είπα μετά στον ανακριτή. Μας απασχόλησε, με τους συντρόφους, αφού είχαμε καλή σχέση σε εργασιακά, δεν είχα ακούσει κάτι, ότι πρόσκειται στην Χ.Α. κάποιος από όσους είχαν τις αποθήκες, αλλά όφειλα να ενημερώσω, εδώ πήγαν να μας σκοτώσουν.
Πρ: Υπήρχε συνεννόηση με εργολάβους;
Που: Είναι σαφές ότι ενήργησαν κατόπιν ενολής εργολάβων της Ζώνης. Μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι πάρα πολλά χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν στη Ζώνη μονοπωλειακά, βγάζοντας το σωματείο από τη μέση, να μην υπάρχουν σ.σ.ε., όροι υγιεινής κ.λπ., το έχουν δηλώσει πολλές φορές, από το 2008, πριν κάν υπάρξει άνεργος. Μιλάμε για μεγάλα ποσά, εκατομμύρια.
Πρ: Ονόματα ξέρετε;
Που: Βεβαίως και τα έχω πει. ότι είχαν σχέσεις με την Χ.Α., ήταν και σε συλλογικά όργανα. Ο Αθανάσιος Πυρηνής, έχει την Αυτοσόλ, ο Παναγιώτης Βελλής, ο Δημήτρης Μεταξάς, ο Βαγγέλης Βουδούρης, μέλος και αυτός του Δ.Σ. των ενώσεων. Και ακούσαμε ανά καιρούς και άλλα ονόματα.
#GDtrial


 

Που: Σε ένα μαγαζί στη Συγγρού βρέθηκαν οι ανωτέρω και Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και συμφώνησαν να εξαφανιστούμε εμείς με κάθε τρόπο απ' το λιμάνι. Έπεσε σε ρευστό και 300.000-400.000 ευρώ. Ένα χρόνο πριν η συνάντηση από το χτύπημα που δεχτήκαμε. Με ενημέρωσε άτομο και μου είπε τα παραπάνω, με όρκισε να μην πω ποιος είναι σε κανέναν.
Πρ: Θα τον κατονομάσετε εδώ;
Που: Όχι. Κινδυνεύει η ζωή του. Υπάρχει η ομιλία του Λαγού, στου κ. Φυντάνη στο Πέραμα στο "Enigma", ότι μετά τους αλιεργάτες, που θα "δίνουν λογαριασμό", "έχει σειρά και η Ζώνη". Υπήρχε απόφαση να σβήσει το σωματείο απ' το λιμάνι. Είχε λεχθεί να με καλέσουν και να με χτυπήσουν και να φανεί σαν εξέργεση εργαζομένων και να βγούμε από τη μέση εμείς. 
Πρ: Και τί κάνατε γι' αυτό;
Που: Πληροφορίες ήταν. Ή έπρεπε να ενημερώσουμε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ή να ενημερώσουμε την εργοδοσία και τους εργάτες, για να φρενάρει το πράγμα. 
Πρ: Γι' αυτό εκδώσατε σχετικό δελτίο;
Που: Ναι. Με συνάντησε ο Χατζηδάκης. Μου είπε ότι θέλει να με συναντήσει ο Λαγός. Ότι είναι επικεφαλής τάγματος εφόδου της Χ.Α. Με στόμφο έτσι μου συστήθηκε. Ότι σέβονται τη δουλειά μας, του λέω και εγώ οκ. Δεν είχαμε ενόχληση μετά. Και ένα χρόνο μετά 8/8/2013, 12 μεσημέρι, δεν υπάρχει ψυχή στο Πέραμα, στην καντίνα, ήρθαν οι Λαγός-Παναγιώταρο-Μίχος, με 40-50 φουσκωτούς και 15 εργαζόμενους, και έκαναν συνάντηση την οποία μοντάρανε και προβάλλανε στο σάιτ της Χ.Α. Και εκεί αναφέρεται ο Λαγός σε ότι "οι λακέδες, το απόστημα του ΠΑΜΕ θα σβήσει". Και μάθαμε ότι οι εκεί 15 θέλαν να κάνουνε σωματείο. Είχαν σχέσεις αυτοί με την Χ.Α. Ένας ρώτησε στο βίντεο τον Λαγό, αν πάμε εμείς στα γραφεία του σωματείου μετάλλου θα έρθετε; Εμείς θα είμαστε, εσείς θα είστε, του απάντησε ο Λαγός. Εν τέλει έμαθα και από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι ήταν οργανωμένο, είχαν ανταλλαγεί μηνύματα. Γνώριζαν ότι χτυπώντας το ΚΚΕ, τα συνδικάτα μας, δεν θα έμενε κρυφό. Τέτοιο βάρος ούτε ο Πανταζής ούτε ο Λαγός θα μπορούσαν να σηκώσουν. Η Χ.Α. λειτουργεί στα πρότυπα των ναζί. Έχει συγκεκριμένη λειτουργία και ιεραρχία. Ο Λαγός φαίνεται να συντονίζει και φαίνεται να έχει πάρει την έγκριση του Λαγού. Αυτό όχι κατά τον χρόνο που δεχόμουν την επίθεση, αλλά μετά, σκεπτόμενος, επειδή η Χ.Α. είναι που μας επιτέθηκε. Είχαν ρόλους δομημένους, χτυπούσαν με λύσσα.
Πρ: Για τους λόγους αυτούς λοιπόν λέτε...
Που: Ναι. Με βάση και τη συμφωνία που προανέφερα και γι' άλλους πολλούς λόγους. Υπήρχε απόφαση να φύγουμε, ανεξαρτήτως μεροκάματων, από το λιμάνι.
Πρ: Ξέρετε αν η Χ.Α. έχει τάγματα εφόδου;
Που: Ναι. Το 2012 ήταν περήφανοι, έκαναν παρέλαση στις λαϊκές. Δεν ήταν κάτι κρυφό. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος το έλεγε. Είχαν συγκεντρωθεί στη Νίκαια, στο Περιβολάκι. Ήταν μέρος του σχεδίου της, όπως σε όλα τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα. 
Πρ: Ξέρετε τους όρους πυρήνας, πυρηνάρχης κ.λπ.;
Που: Είναι η αρχή του αρχηγού. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς την εντολή και τη γνώση του. Ήταν πάνω ο αρχηγός, από κάτω του οι βουλευτές, για τις περιφέρειές τους, και μετά οι γύρω από αυτούς. Έχω διαβάσει σχετικά σε βιβλίο και ότι είναι οργανωμένοι σύμφωνα με τη θεωρία των ομόκεντρων κύκλων.
Πρ: Τί άλλο έκαναν σχετικά;
Που: Έκαναν αντιποίηση αρχής, ελέγχους σε λαϊκές, σε αποκλειστικές στα νοσοκομεία. Είχαμε επιθέσεις στο Πέραμα, στους Γιατρούς του Κόσμου, σε μετανάστες κ.λπ. Ημερομηνία δεν θυμάμαι αλλά είναι γνωστό, υπάρχει και στο ίντερνετ, το 2012. Έκαναν και παρέλαση στις λαικές.
Πρ: Γιατί να το κάνουν αυτό;
Που: Για να σπείρουν τον φόβο, ήταν τα τάγματα εφόδου. Όποιος είναι μαζί μας έχει την προστασία μας. Το "μακελειό" που λέει ο Λαγός στο τηλέφωνο. 
Πρ: Άλλες σχετικές ενέργειες που ακούσατε;
Που: Αυτή που εξετάσατε, με τους αλιεργάτες, στη γειτονιά μας. Συγκλονιστήκαμε από την επίθεση και τη βιαιότητα. Ήταν η πρώτη και πιο συγκλονιστική για εμάς, που είμαστε κοντά, επίθεση. Λένε ότι δήθεν δεν ξέρουν, εμείς τί σχέση να έχουμε, αλλά παράλληλα διαμορφώνουν κλίμα τρομοκρατίας και όλοι ξέρουν ότι είναι αυτοί. Μετά είναι η επίθεση στο Συνεργείο. Κατέβασα και διάβασα τις 15 καταδικαστικές αποφάσεις που βρήκα στο ίντερνετ. Μου έκαναν εντύπωση οι ομοιότητες των χτυπημάτων. Και στο Αντίπνοια. Λειτουργούν σαν ειδικές δυνάμεις, χτυπάνε με σχέδιο, εκπαίδευση, σε ελάχιστη ώρα φεύγουν. Και βέβαια το χτύπημα στο Π. Φύσσα, που έγινε στη γειτονιά μας.
Πρ: Τί εννοείτε ότι υπήρχε εκπαίδευση;
Που: Αυτά που έχουμε δει και στην τηλεόραση. Βάφονται με φούμο, κάνουν γυμνάσια, με όπλα, στη Νέδα και αλλού. Σαν ειδικές δυνάμεις. Μένω κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε ο Παύλος, με κάλεσαν γι' αυτό κι επειδή ξέρω τον πατέρα του. Μου είπε, αφού είχε καταλήξει ο Παύλος, μου λέει ο γιατρός "πάρε ένα μαχαίρι, χτύπα 10 φορές, τέτοια δουλειά δεν θα κάνεις". Ενδιαφερόταν ο γιατρός. Ήταν εκπαιδευμένοι, ακόμα και με το πέταγμα της πέτρας. Από το 1980 σαν πολιτική κίνηση, με το περιοδικό και μετά σαν κόμμα, το λέει η Χ.Α. ότι είναι η συνέχεια των ηττημένων του 1945. Ποιοι ήταν οι ηττημένοι του 1945; Οι ναζί. Είναι το συνθημά τους, "αίμα-τιμή-χρυσή αυτή", είναι ναζί.
Σε αυτό το σημείο έχουμε έντονες διαμαρτυρίες από τους συνηγόρους υπεράσπισης, βουητό από τις φωνές στην αίθουσα.
Η πρόεδρος δίνει διακοπή για 10' εν μέσω φωνών από το ακροατήριο, από υποστηρικτές της Χ.Α. που βρίζονται ("ξεφτίλες" κ.λπ.) και με τους απέναντι του ΠΑΜΕ.
#GDtrial

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα