Δάσκαλος γέμισε πίνακες τους τοίχους ενός χωριού για να μην χάνει κανένα παιδί το μάθημα
Το μεγαλείο του δάσκαλου και η συγκλονιστική αγάπη για μάθηση κόντρα σε κάθε εμπόδιο

Ένας δάσκαλος που αγαπά τη δουλειά του και σέβεται τους μαθητές του δεν διανοείται να χάσει κάποιο παιδί τη μόρφωσή του, το μάθημά του. Πόσο μάλλον, όταν διαμένουν σε απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Όπως συνέβη σε πολλές περιοχές του κόσμου οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία, έτσι και στην Ινδία του 1,3 δις. πληθυσμού, τα σχολεία έκλεισαν από τον Μάρτιο του 2020.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνταν εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ, όμως δεν ήταν προσβάσιμα σε όλους. Τα περισσότερα παιδιά στην Ινδία, που ζουν σε επαρχιακές πόλεις και χωριά, δεν έχουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ούτε υπολογιστές και «έξυπνα» τηλέφωνα.

india_schools.jpg

Έτσι λοιπόν, οι δάσκαλοι ενός σχολείου του Nilam Nagar, ενός χωριού της δυτικής Ινδίας (30.000 κατοίκων), αποφάσισαν να βοηθήσουν τα οικονομικά ασθενέστερα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να μη μείνουν πίσω στην ύλη, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους. 

Τι σκέφτηκαν; Να αξιοποιήσουν τους δρόμους του χωριού, στους οποίους ούτως ή άλλως τα παιδιά αγαπούν να βγαίνουν για παιχνίδι. Ένας ντόπιος καλλιτέχνης κλήθηκε να δημιουργήσει πάνω από 250 τοιχογραφίες με μαθήματα, ενώ στόχος ήταν να γεμίσουν ακόμη 200 τοίχοι.

Η ιστορία ενός δασκάλου

Σε ένα τέτοιο, λοιπόν, χωριό της ανατολικής Ινδίας, ένας δάσκαλος αποφάσισε να γεμίσει τους τοίχους του με σχολικές πίνακες και να μετατρέψει τους δρόμους σε αίθουσες διδασκαλίας, προκειμένου τα παιδιά να αναπληρώσουν τα χαμένα τους μαθήματα μετά το παρατεταμένο lockdown στη χώρα.

Ο 34χρονος Deep Narayan Nayak, δάσκαλος στο χωριό Joba Attpara, ζωγράφισε στους τοίχους σπιτιών μαυροπίνακες και δίδαξε τα παιδιά στους δρόμους πέρυσι. Το τοπικό σχολείο είχε κλείσει, έπειτα από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα -και όλον τον κόσμο σχεδόν- τον Μάρτιο του 2020.

indian-school-paints-village-walls-for-outdoor-covid-19-pandemic-classes.jpg

«Η εκπαίδευση των παιδιών μας σταμάτησε από τότε που επιβλήθηκε το lockdown. Έτσι, τα παιδιά περιφέρονταν στους δρόμους. Ο δάσκαλος ήρθε και άρχισε να τους κάνει μάθημα», δήλωσε στο Reuters η Κίραν, μητέρα ενός από τους μαθητές.

Ο Nayak διδάσκει τα πάντα: από παιδικά ποιήματα μέχρι τη σημασία της χρήσης μάσκας και της καθαριότητας των χεριών στους περίπου 60 μαθητές και είναι διάσημος ως ο «Δάσκαλος του Δρόμου».

Ο δάσκαλος Nayak πήρε την πρωτότυπη απόφαση της υπαίθριας εκπαίδευσης όταν είδε τα παιδιά να περιπλανιούνται στο χωριό «και να φροντίζουν τα ζώα. «Ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα σταματούσαν να μαθαίνουν», κατέληξε.

Πηγή: Reuters 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητα στην Αττική Οδό
Αττική Οδός: Κλειστό τμήμα απόψε λόγω εργασιών – Πού διακόπτεται η κυκλοφορία
Από τις 21:00 έως τις 06:00 η πλήρης διακοπή προς Ραφήνα – Ποια είναι η εναλλακτική διαδρομή για τους οδηγούς
Αττική Οδός: Κλειστό τμήμα απόψε λόγω εργασιών – Πού διακόπτεται η κυκλοφορία
Joint Master in Marine Biotechnology_slider (1).jpg
Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων: Κοινό Μεταπτυχιακό Erasmus Mundus «Marine Biotechnology» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης EU-CONEXUS, δίνουν τη...
Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων: Κοινό Μεταπτυχιακό Erasmus Mundus «Marine Biotechnology» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
σδε
Υπουργείο Παιδείας: Εγκαίνια σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ασπροπύργου
Εγκαίνια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ασπροπύργου  από τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,  κ. Κωνσταντίνο Βλάση
Υπουργείο Παιδείας: Εγκαίνια σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ασπροπύργου
ΥΠΑΙΘΑ
Κενά στα σχολεία: Δυο νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Προσλήψεις 2 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου...
Κενά στα σχολεία: Δυο νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών