Η πρώτη φάση της κακοκαιρίας υποχωρεί και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δίνει τη θέση της στη δεύτερη και πιο ισχυρή. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι από το απόγευμα έρχεται νέο, ιδιαίτερα έντονο κύμα, το οποίο θα επηρεάσει και την Αττική με μεγάλο όγκο νερού έως το απόγευμα της Παρασκευής.
Τα έντονα φαινόμενα έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης και αναμένεται να ενταθούν σημαντικά, πλήττοντας μεγάλο μέρος της χώρας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε:
τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο/ekpaideysi/489939_ipeiros-kali-sholiki-hronia-me-sholeia-horis-katharistries-kai-apolyseis, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά περιόδους πολύ ενισχυμένους ανέμους, αυξάνοντας τον κίνδυνο προβλημάτων και πλημμυρικών επεισοδίων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας
Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;
Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση
Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση
Μαρία Δούση