Την υπ’ αριθμόν 26124/15.9.2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάζεται ο πρώην «γαλάζιος» συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος σε ένα χρόνο φυλάκιση, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr».
Το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η καταδικαστική απόφαση ενός ακόμα προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ, δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Δακή, για υπόθεση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, καθιστά σαφές πως η ΝΔ αποτελεί διαχρονικά εστία διαφθοράς», ανέφερε η Κουμουνδούρου.
Όπως τόνιζε το σχετικό ρεπορτάζ της «Αυγής»
Ανατρέχοντας στη διαδρομή του κ. Πολυμερόπουλου στον Δήμο της Αθήνας, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του “πτυχίου” που απέκτησε το 2006 παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων - Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον είχε αναβαθμίσει κατατάσσοντάς τον στον κλάδο ΠΕ1. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013, ο κ. Πολυμερόπουλος, και πάλι με βάση το “μεταπτυχιακό” του, μοριοδοτήθηκε εις βάρος δεκάδων άλλων συνυποψηφίων του στον Δήμο τους οποίους υπερκέρασε στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.
Είναι χαρακτηριστικό πως το “μεταπτυχιακό” απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει και το πόρισμα των επιθεωρητών, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.
Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα τους οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ επικαλούνταν έγγραφη βεβαίωση του Παντείου Πανεπιστημίου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το 2014 η οποία ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος ,όπως αυτά απονέμονται σήμερα από το Πανεπιστήμιό μας αλλά αποτελούσε πιστοποιητικό παρακολούθησης που δίδετο μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας».
Το σκεπτικό της απόφασης:
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο φέρνει στο φως η «aftodioikis.gr», ο Β.Πολυμερόπουλος «χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψευδή βεβαίωση, ήτοι δημόσιο έγγραφο στο οποίο πέτυχε με εξαπάτηση του υπαλλήλου να βεβαιώσει αναληθές περιστατικό που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες (πλαστό έγγραφο υπό την έννοια της διανοητικής πλαστογραφίας). Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων ΠΕ Διοικητικού με περισσότερες από μία πράξεις του που αποτελούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση και εν γνώσει του χρησιμοποίησε την από 24 Ιουλίου 2006 απόφασή του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (πρακτικό 6) και την υπ’ αριθμόν 146169/2006 απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Δημάρχου Αθηναίων στα οποία έγγραφα βεβαιωνόταν, μετά από εξαπάτηση των ανωτέρω οργάνων, που τα εξέδωσαν αναληθώς ότι κατέχει μεταπτυχιακό ως δίπλωμα σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και ότι κατέχει τα τυπικά προσόντα για τη χροήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών…. ενώ στην πραγματικότητα κατείχε το από Σεπτεμβρίου 2005 πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Β΄Ευρωπαϊκής έδρας JEAN MONNET του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες», το οποίο όμως δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters), αλλά πιστοποιητικό παρακολούθησης…..»
Ο λόγος που το χρησιμοποίησε εν γνώσει του ότι δεν είναι μεταπτυχιακό, σύμφωνα με την απόφαση, είναι για να:
-Καταλάβει θέση διευθυντή.
-Ανέβει μισθολογικά κλιμάκια και να αναγνωρίσει πλασματικά έτη προϋπηρεσίας
Πράξεις, με βάση τις οποίες, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πέτυχε να λάβει το ποσό των 7.918 ευρώ το οποίο στην πραγματικότητα δεν εδικαιούτο.
Να σημειωθεί ότι το σκεπτικό της δικαστικης απόφασης καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του κ. Πολυμερόπουλου τόσο σε παλαιότερη ανακοίνωσή του, όσο και σε εξώδικο που απέστειλε στη ΝΔ μετά τη διαγραφή του αλλά και αυτούς της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έσπευσε να τον «αθωώσει», σύμφωνα με τους οποίους η ανέλιξη του τόσο σε επίπεδο βαθμού όσο και μισθού στο δήμο Αθηναίων οφειλόταν σε αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του δήμου. Πράγματι οφειλόταν σε αυτές. Αφού, όμως, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικαστική απόφαση, ο ίδιος το είχε εξαπατήσει.
Όσο για την προσπάθεια του πρώην «γαλάζιου» αρχισυνδικαλιστή να στρέψει αλλού το επίδικο αντικείμενο, αφιερώνοντας τόνους μελάνης για να υποστηρίξει ότι το πιστοποιητικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι γνήσιο ενώ κανείς δεν έχει υποστηρίξει το αντίθετο, την απάντηση δίνει πάλι το ίδιο το Δικαστήριο, τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters), αλλά πιστοποιητικό παρακολούθησης».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη