foitites_thessaloniki
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | INTIME
ΜΑΣ: Οι φοιτητές διαμαρτύρονται επειδή κόπιασαν για χρόνια και τελικά παίρνουν ένα πτυχίο που δεν κάνει ούτε για κορνίζα, καθώς τόσα χρόνια, από όταν “πανεπιστημιοποιήθηκαν” τα συγκεκριμένα τμήματα ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ούτε της ΝΔ σήμερα έκαναν τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις

Να αναγνωριστούν άμεσα τα πτυχία όλων των ελληνικών πανεπιστημίων και η δυνατότητα των αποφοίτων τους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) 

Με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με σκοπό την πρόσληψη στο Δημόσιο όπου χιλιάδες φοιτητές από δεκάδες τμήματα είδαν με έκπληξη ότι το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τα πτυχία τους, οι φοιτητές διαμαρτύρονται επειδή ξόδεψαν χρήματα για τις σπουδές τους, κόπιασαν για χρόνια και τελικά παίρνουν ένα πτυχίο που δεν κάνει ούτε για κορνίζα, καθώς τόσα χρόνια, από όταν “πανεπιστημιοποιήθηκαν” τα συγκεκριμένα τμήματα ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ούτε της ΝΔ σήμερα έκαναν τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις παρά τις υποσχέσεις!

«Μάλιστα την ίδια στιγμή τα πτυχία των κολεγίων γίνονται δεκτά κανονικά με βάση τους νόμους για την ισοτίμηση τους, που ψήφισαν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ!», συνμπληρώνουν.

Ολη η ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με σκοπό την πρόσληψη στο Δημόσιο και χιλιάδες φοιτητές από δεκάδες τμήματα είδαν με έκπληξη ότι το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τα πτυχία τους και δεν δικαιούνται τη συμμετοχή στον ΑΣΕΠ!! Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να περάσει!

Συγκεκριμένα:

  • Τα πτυχία των τμημάτων Γεωπονίας που ιδρύθηκαν το 2019 δεν περιλαμβάνονται στον κλάδο των Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Γεωπόνων, αφού απαιτείται το πρόσθετο προσόν της εγγραφής στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο δεν δέχεται τους αποφοίτους των νέων τμημάτων και η κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το πρόβλημα δεν έχει υπάρξει!

  • Το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν περιλαμβάνεται στην προκήρυξη στον κλάδο ΠΕ Βιολόγων, ενώ περιλαμβάνεται στον κλάδο ΠΕ Περιβαλλοντολόγων. Δεν έχουν αποφοιτήσει ακόμη οι πρώτοι φοιτητές που εισήχθησαν το 2019, αλλά υπάρχουν οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ, που ήταν φοιτητές και είχαν το δικαίωμα με επιπλέον μαθήματα να πάρουν πτυχίο Γεωπόνου, όμως δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό ούτε ως απόφοιτοι Γεωπονίας, αφού δεν εγγράφονται στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ούτε στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) Φυτικής Παραγωγής, αφού δεν έχουν πτυχίο ΤΕΙ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τμήματα Δασολογίας. Πλήρης παραλογισμός!

  • Αντίστοιχα, οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Ναυπηγοί, Τοπογράφους των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής, Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, έχουν το ίδιο πρόβλημα! Ως πρόσθετο προσόν αναφέρεται στην προκήρυξη η άδειας άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού, που αποκτάται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η οποία βέβαια δεν δίνεται στους αποφοίτους αυτών των τμημάτων!

Ακόμα, πέρα από τα παραπάνω που σχετίζονται με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τα πτυχία των μαιευτών, των εργοθεραπευτών, των φυσικοθεραπευτών, των αποφοίτων Ιατρικών Εργαστηρίων έγιναν Πανεπιστημιακά και εντάχθηκαν στην κατηγορία ΠΕ. Όμως οι απόφοιτοι τους δεν μπορούν να διοριστούν στα νοσοκομεία, διότι στα οργανογράμματα των νοσοκομείων υπάρχουν αυτές οι θέσεις κατηγορίας ΤΕ!

Χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειες τους ξόδεψαν χρήματα για τις σπουδές τους, κόπιασαν για χρόνια και τελικά παίρνουν ένα πτυχίο που δεν κάνει ούτε για κορνίζα, καθώς τόσα χρόνια, από όταν “πανεπιστημιοποιήθηκαν” τα συγκεκριμένα τμήματα ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ούτε της ΝΔ σήμερα έκαναν τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις παρά τις υποσχέσεις! Μάλιστα την ίδια στιγμή τα πτυχία των κολεγίων γίνονται δεκτά κανονικά με βάση τους νόμους για την ισοτίμηση τους, που ψήφισαν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ!

Απαιτούμε να αναγνωριστούν άμεσα τα πτυχία όλων των ελληνικών πανεπιστημίων και η δυνατότητα των αποφοίτων τους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ! Το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα!

Καλούμε τους φοιτητές αυτών των Τμημάτων να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα. Να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ που θα γίνει το Σάββατο 3/12 για να μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αγωνιστούμε από κοινού για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apotelesmata-panelliniwn-2018.jpg
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα
Από χθες, 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια τα...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα
amfitheatro.jpg
Έξι χρόνια… και ακόμη χωρίς αντιστοίχιση: Το “σημείο μηδέν” για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΙΠΑΕ
Έξι χρόνια χωρίς τέλος: Το ΔΙΠΑΕ, οι Πολιτικοί Μηχανικοί και η εκκρεμότητα που στοιχειώνει την αντιστοίχιση
Έξι χρόνια… και ακόμη χωρίς αντιστοίχιση: Το “σημείο μηδέν” για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΙΠΑΕ
ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν;
Ο Ισραηλινός Όρι Γκόλντμπεργκ περιγράφει στο τελευταίο του άρθρο τα αδιέξοδα της ισραηλινής κοινωνίας, με τους περισσότερους συμπατριώτες του έχουν...
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν;