Παύλος Μαρινάκης - Κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Κανένας πολίτης, σε κανένα σημείο της χώρας, δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ»

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέλυσε τις αλλαγές στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), δίνοντας εξηγήσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των καταστημάτων και την εξασφάλιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναφερόμενος στη νομοθετική βάση της διαδικασίας, διευκρίνισε στο Open TV ότι «έχουν ανεξάρτητη λειτουργία τα ΕΛΤΑ γιατί το 2018 με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΛΤΑ και όχι μόνο τα ΕΛΤΑ, αλλά τώρα μιλάμε για τα ΕΛΤΑ, πέρασαν από το κράτος, το ελληνικό Δημόσιο στο Υπερταμείο».

Σχετικά με τη διασφάλιση των υπηρεσιών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε:
«Το μείζον λοιπόν είναι πρώτον να πούμε ότι ο κόσμος σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς άμεση και φυσική παρουσία με τα ΕΛΤΑ. Είτε με κατάστημα το οποίο θα είναι ανοιχτό είτε με κούριερ, είτε με διανομείς, είτε με συγκεκριμένους συνεργάτες, οι οποίοι θα έχουν προσωπική επαφή με τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές. Ένα. Δύο: Δεν θα μένουν χωρίς έντυπο Τύπο. Γιατί ακούστηκε και αυτό και είναι στην αρμοδιότητά μου. Υπάρχει πλήρης διασφάλιση της διανομής του Τύπου σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Τρία: Δεν πρόκειται κανένας μόνιμος υπάλληλος των ΕΛΤΑ να χάσει τη δουλειά του».

«Κανένας πολίτης, σε κανένα σημείο της χώρας, δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η απόφαση για αναστολή λειτουργίας 204 καταστημάτων είναι «υπηρεσιακή» και αφορά σημεία με ελάχιστη δραστηριότητα, ενώ ο εξορθολογισμός του δικτύου είχε ήδη ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια. Σημείωσε επίσης ότι «κανένας μόνιμος υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν θα χάσει τη δουλειά του», αν και ορισμένοι συμβασιούχοι ενδέχεται να επηρεαστούν. Παράλληλα, ανέφερε ότι το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας, καθώς κάθε κατάστημα κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο έως και 150.000 ευρώ ετησίως, με περιορισμένη κίνηση, χωρίς να διακινδυνεύονται οι συντάξεις ή οι υπηρεσίες.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, υπογράμμισε: «Κανένας πολίτης, σε κανένα σημείο της χώρας, δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Η λειτουργία θα συνεχιστεί είτε με νέα σημεία εξυπηρέτησης, είτε με συνεργάτες και διανομείς, είτε με κατ’ οίκον εξυπηρέτηση». Τόνισε ότι η διανομή του έντυπου Τύπου «είναι απολύτως διασφαλισμένη».

Σχετικά με το ζήτημα των αγροτικών επιδοτήσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι σαφές ότι αυτοί οι οποίοι ξεβολεύτηκαν, αυτοί οι οποίοι πολύ πιθανό να μπούνε και στη φυλακή, δεν είναι η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών που δικαίως ζητούν τις επιδοτήσεις τους, αλλά είναι οι απατεώνες. Μόνο αυτοί ξεβολεύτηκαν. Οι απατεώνες ναι, όχι απλά ξεβολεύτηκαν, αλλά όπως βλέπετε και καλούνται να επιστρέψουν τα κλεμμένα πίσω».

Για τις καταβολές ενισχύσεων, πρόσθεσε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα και μάλιστα έχει δώσει και συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων, νομίζω περίπου 950 εκατομμύρια τα οποία θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες. Ο υγιώς λειτουργών αγρότης, θα πάρει παραπάνω λεφτά. Πάρα πολύ απλά. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό που θα πάμε να πετύχουμε».

Αναφερόμενος στην ανάγκη αντιμετώπισης της παραβατικότητας, σημείωσε: «Οι εγκληματίες και οι απατεώνες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να αλλάξει και αλλάζει, για αυτό σας λέω την σφαιρική εικόνα, είναι η αντιμετώπιση από το κράτος. Δεν μπορεί να μην δεχθεί κάποιος, ότι πληγές για αυτό τις αναφέρω, που ήταν ανοικτές για ολόκληρες δεκαετίες, γιατί είπα για τα γήπεδα και τα πανεπιστήμια; Για να δείξω ότι η Κυβέρνηση που κατάφερε να βάλει μια τάξη σε αυτά, βάζει τάξη -με καθυστέρηση, σίγουρα- και στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική και τα εξοπλιστικά προγράμματα, τόνισε: «Η Ελλάδα το 2019 που αναλάβαμε την εξουσία δεν είχε δεδομένα ούτε Rafale, ούτε Belharra, τέσσερις τον αριθμό πλέον που έχουμε εξασφαλίσει και προχωράμε, ούτε F-16, ούτε F-35. Πλέον όλα αυτά είναι δεδομένα…» και συνέχισε, περιγράφοντας τις πρόσφατες επιτυχίες σε ΑΟΖ, συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες και ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.

Για τις διμερείς συμφωνίες και τη συμμετοχή τρίτων χωρών σε ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα, ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμπλακεί σε διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών… Σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το SAFE… εξασφαλίσαμε για την οποιαδήποτε συμμετοχή τρίτης χώρας, όπως η Τουρκία στο πρόγραμμα το εξοπλιστικό SAFE, να υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών».

Κλείνοντας, αναφερόμενος στην άφιξη της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δήλωσε: «Βεβαίως θα βοηθήσει. Είναι μια έμπειρη διπλωμάτης, η οποία είναι κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ… Είναι στρατηγικός μας σύμμαχος οι ΗΠΑ, καλωσορίζουμε τη νέα πρέσβη και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερες μέρες σε αυτή τη πολύ στενή σχέση και συνεργασία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακελειό στα Βορίζια
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια: Πατέρας 6 παιδιών ο ένας από τους δύο νεκρούς, νοσηλεύτρια η δεύτερη – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες
Κρητική βεντέτα στα Βορίζια: Πατέρας 6 παιδιών ο ένας από τους δύο νεκρούς, νοσηλεύτρια η δεύτερη – Χαροπαλεύουν δύο τραυματίες - Έκτακτα μέτρα στα...
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια: Πατέρας 6 παιδιών ο ένας από τους δύο νεκρούς, νοσηλεύτρια η δεύτερη – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες
χρήματα
Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα: Πώς παίρνετε έξτρα μεγάλα επιδόματα
Νέα επιδόματα για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το επόμενο διάστημα και για τα επόμενα χρόνια μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων της ευρωπαϊκής...
Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα: Πώς παίρνετε έξτρα μεγάλα επιδόματα