μπισκοτα
Στην Κέρκυρα τα παραδοσιακά ψητά αμυγδαλωτά ονομάζονται μουστατσόνια, ενώ οι νεότεροι τα λένε μακαρόν. Είναι τα ίδια γλυκίσματα που αλλού στην Ελλάδα συναντάμε ως εργολάβους ή στην Άνδρο ως παστιτσάκια.

Υλικά:

450 γρ. αμύγδαλα ωμά με τη φλούδα, αλεσμένα σε σκόνη

340 γρ. ζάχαρη + 115 γρ. για επικάλυψη

3 αυγά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό, ελαφρώς υγρό μείγμα που πλάθεται.

Πλάθουμε μικρές μπάλες από το μείγμα.

Καλύπτουμε κάθε μπαλίτσα με την υπόλοιπη ζάχαρη για επικάλυψη.

Τοποθετούμε τις μπάλες σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τις πιέζουμε ελαφρά για να γίνουν λίγο πλακέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν περιφερειακά.

Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Μια παραδοσιακή συνταγή που φέρνει τη γεύση της Κέρκυρας στο τραπέζι σας, με την αρωματική γλυκιά γεύση των αμυγδάλων να κερδίζει κάθε λάτρη των παραδοσιακών γλυκών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα