Υλικά:
2–3 φλιτζάνια βρασμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
150 γρ. σύγλινο ή άλλο αλλαντικό της επιλογής (π.χ. καπνιστό μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο), σε μικρά κομμάτια
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς κόρα, σε μικρές μπουκιές
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
40 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
4 αυγά
100 ml γάλα
3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή σκληρή γραβιέρα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. ή σε μικρό πυρέξ, ανακατεύουμε το αλλαντικό, τα κομμάτια ψωμιού, το σκόρδο, το λάδι, τη μισή ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στο μεσαίο ράφι, μέχρι το ψωμί να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν λίγο.
Προσθέτουμε από πάνω τα κομμάτια μπρόκολου ή κουνουπιδιού και τη φέτα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την υπόλοιπη ρίγανη και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα υλικά στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
 
  
  
  
  
 