Σοκαριστικά είναι τα νέα από τα Βορίζια, στον Δήμο Φαιστού, όπου το πρωί εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους και βίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – μια γυναίκα περίπου 50 ετών και ένας νεαρός άνδρας – ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο ακόμη και για τρίτο θύμα, με περίπου 15 τραυματίες να μεταφέρονται εσπευσμένα σε νοσοκομεία, μερικοί ακόμα και με αγροτικά οχήματα, καθώς η κατάσταση στο σημείο παραμένει κρίσιμη.
H ΕΡΤ μετέδωσε τρία άτομα φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 15 έχουν τραυματιστεί.
Το αιματηρό περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε υπό κατασκευή κατοικία, όπως αναφέρει το cretalive.gr.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άγνωστοι εισέβαλαν στο χωριό και άρχισαν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα σε σπίτια και αυτοκίνητα, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους. Μαρτυρίες περιγράφουν ασύλληπτες σκηνές πανικού, με τους δράστες να περιφέρονται στο χωριό και να συνεχίζουν τις επιθέσεις.
Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, με στόχο να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Μαρία Δούση