Αν αναζητάτε μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για κάθε περίσταση, αυτή η μακαρονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει χοντρά μακαρόνια, πλούσια τυριά και βουτυρένια υφή, χωρίς φύλλο, αλλά με απίστευτη νοστιμιά και αφράτο αποτέλεσμα.
- Προετοιμασία: 15′ 
- Ψήσιμο: 15′ 
- Σύνολο: 30′ 
Υλικά για 4-6 μερίδες
- 6 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό 
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2 με τρύπα 
- 1,5 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα, κρύο 
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ 
- 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή τριμμένη 
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα 
- Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση Βήμα-Βήμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
- Στα μισά του βρασμού, βάζουμε το μισό βούτυρο σε μεγάλο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο να κάψει καλά. 
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη. 
- Στην άδεια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. 
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο και τα τυριά. 
- Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά. 
- Βγάζουμε το καυτό ταψί με το λιωμένο βούτυρο από τον φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το μείγμα. 
- Το μείγμα θα τσιτσιρίσει, αποκτώντας ελαφρώς τραγανή βάση. 
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά. 
Κόβουμε τη μακαρονοτυρόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με δροσερή πράσινη σαλάτα ή γιαούρτι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
 
  Alfavita Newsroom
 Alfavita Newsroom  
  
  
  
 