Υλικά:
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού λιπαρή ουσία της επιλογής σας (βούτυρο, ελαιόλαδο ή άλλο έλαιο)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο, παρθένο ελαιόλαδο, ή ακόμα και πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως σουσαμέλαιο ή αραιό ταχίνι, αν θέλετε μια πιο πλούσια γεύση.
Εκτέλεση:
Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο για να ανακατευτεί σωστά.
Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ.
Προσθέστε τη μαγιονέζα και το έλαιο ή το βούτυρο που έχετε επιλέξει.
Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ ή κεραμικό σκεύος (όπως ένα κεσεδάκι γιαουρτιού) και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 40 έως 60 δευτερόλεπτα.
Μόλις βγει, η ομελέτα θα έχει μια αφράτη, σχεδόν συννεφένια υφή και είναι έτοιμη να την απολαύσετε αμέσως.
Ιδέες για σερβίρισμα
Αν θέλετε να της δώσετε έξτρα γεύση, μπορείτε να τη νοστιμίσετε με:
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καπνιστή πάπρικα
ρίγανη ή θυμάρι
ή ακόμα και λίγο τυρί που θα λιώσει πάνω της.
Για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, κάποιοι food lovers δοκίμασαν να προσθέσουν τριμμένα πατατάκια για τραγανή αντίθεση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ