Υλικά:
800 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 καρότα, χοντροτριμμένα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αυγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)
250 γρ. φέτα σε χοντρά τρίμματα
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο για το πασπάλισμα του ταψιού)
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα βάζετε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ανακατεύετε και τα αφήνετε 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα στύβετε πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτετε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά, καθώς και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά.
Ενσωματώνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, αναδιπλώνοντας το μείγμα μέχρι να εξαφανιστεί τελείως και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Αλείφετε ένα ταψί (περίπου 20x30 εκ.) με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνετε το μείγμα, το απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.
Αφήνετε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου, τέλεια τόσο για κυρίως γεύμα όσο και για ελαφρύ σνακ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ