ΠΕΚ σε ΥΠΑΙΘ: Καταργήστε την τιμωρητική διάταξη για υποχρεωτική διετή παραμονή των νεοδιόριστων
«Καταργήστε την τιμωρητική διάταξη για υποχρεωτική διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους» λένε οι καθηγητές στο ΥΠΑΙΘ

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) την εμμονή του υπουργείου Παιδείας στη διατήρηση της υποχρεωτικής παραμονής για δύο χρόνια στον τόπο διορισμού προκειμένου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν εξυπηρετεί καμία παιδαγωγική, διοικητική η άλλη λειτουργία, αλλά προκαλεί ανισότητες σε βάρος των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

«Το  Υπουργείο επιμένει στη διατήρηση αυτής της  χωρίς νόημα ρύθμισης που στην ουσία μετατρέπεται σε τιμωρία, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ) τάσσονται υπέρ της κατάργησής της» αναφέρουν οι καθηγητές.

Τέλος, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστω αυτή την ύστατη ώρα να ακούσουν την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων καταργώντας την τιμωρητική διάταξη για υποχρεωτική διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στους τόπους συμφερόντων τους.

Η ανακοίνωση των καθηγητών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ):

Κατάργηση διετίας για υπηρέτηση της οργανικής θέσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Είναι ακατανόητη η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στη  διατήρηση  της υποχρεωτικής  παραμονής για δύο χρόνια  στον τόπο  διορισμού προκειμένου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης.

Το συγκεκριμένο μέτρο δεν εξυπηρετεί καμία παιδαγωγική, διοικητική η άλλη λειτουργία.

Αντίθετα προκαλεί ανισότητες σε βάρος των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών  επειδή:

δημιουργεί στην ουσία δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών, αφού για τους νεοδιόριστους προβλέπει υποχρεωτική διετή παραμονή στην οργανική τους θέση ενώ για όλους τους υπόλοιπους ένα έτος.

πολλές οργανικές θέσεις που θα ενδιέφεραν τους ήδη διορισμένους πέρσι εκπαιδευτικούς θα καλυφθούν από τους φετινούς νεοδιοριζόμενους, γεγονός που δημιουργεί  αδικίες και παραβίαση της αρχής ίσης μεταχείρισης

Εγείρει όμως και ένα ζήτημα απαράδεκτης αντιμετώπισης από την Πολιτεία ανθρώπων που για πολλά χρόνια έχουν διατρέξει την Ελλάδα καλύπτοντας στην ουσία ως αναπληρωτές οργανικά κενά και υπηρετώντας έτσι, όχι για δύο αλλά για περισσότερα χρόνια την οργανική τους θέση σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Το  Υπουργείο επιμένει στη διατήρηση αυτής της  χωρίς νόημα ρύθμισης που στην ουσία μετατρέπεται σε τιμωρία, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ) τάσσονται υπέρ της κατάργησής της.

Σαφώς και επιθυμούμε τα σχολεία μας στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές να είναι πλήρως στελεχωμένα. Για αυτό το λόγο ζητάμε μόνιμους διορισμούς έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά σε όλα τα σχολεία της επικράτειας. Τα σχολεία αυτά θα πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο θα θέλει να παραμείνει σε αυτές τις περιοχές οικειοθελώς μέσω γενναίων  οικονομικών κινήτρων και όχι μόνο. Τέτοια κίνητρα μπορεί να είναι επιδότηση αγοράς κατοικίας, αυξημένα επιδόματα παραμεθόριων περιοχών, εξασφάλιση ποιοτικών δωρεάν υπηρεσιών υγείας.

Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών είναι συνθήκες μάθησης για τους μαθητές μας! Και αυτές οι συνθήκες επιδεινώνονται όταν ο εκπαιδευτικός βρίσκεται τιμωρητικά και άδικα μακριά από την οικογένειά του και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστω αυτή την ύστατη ώρα να ακούσει την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων καταργώντας την τιμωρητική διάταξη για υποχρεωτική διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στους τόπους συμφερόντων τους.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πρέβεζα: Ισραηλινή τουρίστρια έκανε άσεμνη χειρονομία σε κοπέλα που τραγουδά για την Παλαιστίνη (Βίντεο)

Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΙΣΕ
Σήμα κινδύνου από το ΚΙΣΕ: Αυξάνονται οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Ελλάδα
Ανησυχία ΚΙΣΕ για κλιμάκωση αντισημιτικών επιθέσεων: «Η ιστορία δείχνει ότι ποτέ δεν σταματούν στους Εβραίους»
Σήμα κινδύνου από το ΚΙΣΕ: Αυξάνονται οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Ελλάδα
maria-karystianou
Καρυστιανού: Αναγνώρισε τον άνδρα που την απείλησε – Είναι πρώην δικαστικός
Ραγδαίες εξελίξεις: Η Καρυστιανού αναγνώρισε τον άνδρα που της αποκάλυψε ότι απειλείται η ζωή της – Είναι πρώην δικαστικός
Καρυστιανού: Αναγνώρισε τον άνδρα που την απείλησε – Είναι πρώην δικαστικός
foto_education.jpg
Από την τάξη στην ανεργία: «Οι αναπληρωτές στο κενό ξανά»
«Δεν είσαι μόνος/η – η δύναμή μας στη συλλογικότητα»: Το σωματείο «Ρόζα Ιμβριώτη» απευθύνεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς λίγο πριν βρεθούν ξανά...
Από την τάξη στην ανεργία: «Οι αναπληρωτές στο κενό ξανά»
Εξαφάνιση στα Πετράλωνα
Φόβοι για την 16χρονη που εξαφανίστηκε στα Πετράλωνα: «Κάποιος την κρατάει» λέει η μητέρα της
Αγωνία για την 16χρονη που εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις μέρες στα Πετράλωνα – «Κάποιος την κρατάει» λέει η μητέρα της
Φόβοι για την 16χρονη που εξαφανίστηκε στα Πετράλωνα: «Κάποιος την κρατάει» λέει η μητέρα της