Καθηγητές για αρχιμανδρίτη στη Φλώρινα: Απαράδεκτη η επίθεση στη διευθύντρια
«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς» τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Για το περιστατικό με τον αρχιμανδρίτη που επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου στη Φλώρινα, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού τοποθετείται η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Επίσης, «οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα».

«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚ.

«Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας!» καταλήγει.

Η ανακοίνωση των καθηγητών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) με αφορμή τον επεισοδιακό αγιασμό σε σχολείο του Νομού Φλώρινας:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ελλιπέστατα!

Η απουσία στοιχειώδους σχεδιασμού και πρόνοιας για την εξασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να  συγχρωτίζονται σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών.

Παρά το γεγονός πώς στην πρώτη μόλις  μέρα της σχολικής χρονιάς τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε μαθητές άγγιξαν  τα 1000,  Αρχιμανδρίτης επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αλλά και οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα.

Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων  και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους.

Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ C2
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα πάνω κάτω φέρνει η εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών LTE που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn σε όλη την Ελλάδα την οποία λαμβάνεις με...
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου - «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»
Απειλές και πιέσεις για να μην αποκαλύψει το μαρτύριό του φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος από τα Χανιά που κακοποιούνταν σεξουαλικά - Ιερείς και άλλα...
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης