Καθηγητές για αρχιμανδρίτη στη Φλώρινα: Απαράδεκτη η επίθεση στη διευθύντρια
«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς» τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Για το περιστατικό με τον αρχιμανδρίτη που επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου στη Φλώρινα, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού τοποθετείται η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Επίσης, «οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα».

«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚ.

«Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας!» καταλήγει.

Η ανακοίνωση των καθηγητών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) με αφορμή τον επεισοδιακό αγιασμό σε σχολείο του Νομού Φλώρινας:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ελλιπέστατα!

Η απουσία στοιχειώδους σχεδιασμού και πρόνοιας για την εξασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να  συγχρωτίζονται σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών.

Παρά το γεγονός πώς στην πρώτη μόλις  μέρα της σχολικής χρονιάς τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε μαθητές άγγιξαν  τα 1000,  Αρχιμανδρίτης επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αλλά και οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα.

Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων  και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους.

Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;