Καθηγητές για αρχιμανδρίτη στη Φλώρινα: Απαράδεκτη η επίθεση στη διευθύντρια
«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς» τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Για το περιστατικό με τον αρχιμανδρίτη που επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου στη Φλώρινα, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού τοποθετείται η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Επίσης, «οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα».

«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚ.

«Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας!» καταλήγει.

Η ανακοίνωση των καθηγητών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) με αφορμή τον επεισοδιακό αγιασμό σε σχολείο του Νομού Φλώρινας:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ελλιπέστατα!

Η απουσία στοιχειώδους σχεδιασμού και πρόνοιας για την εξασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να  συγχρωτίζονται σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών.

Παρά το γεγονός πώς στην πρώτη μόλις  μέρα της σχολικής χρονιάς τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε μαθητές άγγιξαν  τα 1000,  Αρχιμανδρίτης επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αλλά και οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα.

Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων  και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους.

Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα