Άλκης
7ο Δημοτικό Σχολείοο Νεάπολης
Μια διένεξη μεταξύ μαθητών την ώρα ποδοσφαιρικού αγώνα στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, οδήγησε στη δημιουργία μιας τοιχογραφίας και μιας εκδήλωσης ενάντια στην οπαδική βία

Μια διένεξη μεταξύ των μαθητών της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, οδήγησε στη δημιουργία μιας τοιχογραφίας και μιας εκδήλωσης ενάντια στην οπαδική βία για την οριστική «λύση» του ζητήματος.

Το πρόσωπο του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου φοιτητή που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 στην περιοχή Χαριλάου, άρχισε σιγά - σιγά να σχηματίζεται στον τοίχο του δημοτικού σχολείου, ώστε να συμφιλιώσει μια για πάντα τους μικρούς μαθητές και να τους θυμίζει, από δω και στο εξής, πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει.

Κατά των οπαδικών διαφορών

«Το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών την ώρα του διαλείμματος. Οι μαθητές, όμως, είχαν διαφωνίες όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων και το αποτέλεσμα. Υπήρξε μεγάλη ένταση και οι εκπαιδευτικοί που επιτηρούσαν, δεν μπορούσαν να τους χωρίσουν. Έτσι όλοι συμφωνήσαμε να γίνει μια εκτενέστερη κουβέντα και μια εκδήλωση για την οπαδική βία. Αρχικά έγινε μια προετοιμασία μέσα στις τάξεις, όπου οι δάσκαλοι συζήτησαν με τα παιδιά ποιος είναι φίλαθλος, ποιος οπαδός και ποιος χούλιγκαν, τι συναισθήματα γεννιούνται και ποια είναι τα αγαπημένα τους αθλήματα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Βλάχου.

Αφού έγινε η προεργασία και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες για το φίλαθλο πνεύμα, ακολούθησε χθες το απόγευμα εκδήλωση για την οπαδική βία, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τη Δομή της 1ης Φεβρουαρίου «Εις το Όνομα του Άλκη».

Άλκης

Η εικαστική παρέμβαση

Παράλληλα, ο εικαστικός του σχολείου, Μιχάλης Παλαπουϊδης, έπιασε άμεσα δουλειά και ξεκίνησε να σχηματίζει στον τοίχο του σχολείου τη μορφή του Άλκη, που θα κοιτά διακριτικά από ψηλά τους μαθητές να παίζουν ποδόσφαιρο. «Στην τοιχογραφία ο 'Άλκης θα παρατηρεί τα παιδιά να παίζουν. Στον τοίχο θα φαίνεται η σκιά των παιδιών και στα μπλουζάκια τους θα γράφουν «εγώ», «εσύ», «ο καθένας από εμάς». Θα υπάρχει και ένα παιδί που δεν θα είναι σκιά, αλλά θα είναι ορατό. Αυτό θα είναι ο Άλκης και στη μπλούζα θα γράφει το όνομα του», εξήγησε ο εικαστικός.

Τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας, στην ολοκλήρωση της οποίας συμμετέχουν και οι μαθητές, θα γίνουν στις 14 Ιουνίου, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του δημοτικού σχολείου της Νεάπολης.

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τη διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, Ελένη Βλάχου.

Άλκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 4/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

siasos
Με δυο νέα σύγχρονα κτήρια η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Την τελετή προσφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος.
Με δυο νέα σύγχρονα κτήρια η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
lesxi1232008.jpg
Τρόμος: Πάνω από 15 φοιτητές δηλητηριάστηκαν μετά από γεύμα στη φοιτητική λέσχη
«Aπαράδεκτο περιστατικό δηλητηρίασης φοιτητών που είχαν φάει νωρίτερα στη φοιτητική λέσχη» - Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές
Τρόμος: Πάνω από 15 φοιτητές δηλητηριάστηκαν μετά από γεύμα στη φοιτητική λέσχη
112
Το «112» στην Εκπαίδευση
Ευτυχώς που δεν υπάρχει τέτοιο 112 για να μπορούμε να κάνουμε μάθημα και για να μην ξυπνάμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς...
Το «112» στην Εκπαίδευση