άλκης καμπάνος
Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις

Σήμερα πιθανόν να ξεκινήσουν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω Πάσχα, η δίκη είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί σήμερα (24/04) με την εξέταση ενός τεχνικού, ο οποίος «κλείνει» τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για μάρτυρα που καταθέτει για λογαριασμού του τελευταίου κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) και ήδη προσωρινά κρατούμενοι, που θα κληθούν ένας ένας να απολογηθούν. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους 12 κατηγορούμενους έχει παραδεχτεί  ότι χτύπησε τον Άλκη, παρότι όλοι ομολόγησαν (στις αρχικές τους τοποθετήσεις κατά την έναρξη της δίκης, πριν από τρεις μήνες) ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Πριν από τη διακοπή είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης τρεις ιατροδικαστές (Κ. Αποστολίδου, Γρ. Λέων και Δημ. Γαλεντέρης), οι οποίοι αναφερόμενοι στα συμπεράσματά τους από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησαν, μελετώντας την ιατροδικαστική έκθεση και φωτογραφίες της δικογραφίας, υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία.

Μέσω των δικών τους συμπερασμάτων επιχείρησαν για λογαριασμό των εντολέων τους να αντικρούσουν τα ευρήματα της συναδέλφου τους Λήδας Κοβάτση, η οποία υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση, κάνοντας λόγο για θάνατο που προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Αντιδρώντας στο περιεχόμενο των καταθέσεων των τριών ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων, οι γονείς του Άλκη κατέθεσαν, διά του συνηγόρου τους, μήνυση εναντίον τους για ψευδή κατάθεση και απάτη ενώπιον δικαστηρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής