Άλκης Καμπανός
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε η εισαγγελέας για τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη

Προσπάθεια παραπλάνησης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού καταλόγισε η εισαγγελέας της έδρας της δίκης, Κυριακή Κλιάμπα στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, που καταθέτει από το πρωί σήμερα (11.4.2023) ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία που προσκόμισε στη δίκη ο ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος δύο εκ των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού, και περιλαμβάνεται στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση.

Η φωτογραφία

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του στη δίκη ότι τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη Καμπανού δεν προκάλεσαν τον θάνατο του 19χρονου, φιλάθλου του Άρη, αναφέροντας ότι προήλθαν από χέρια και πόδια, διαφορετικά θα έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά εντυπώματα.

Προκειμένου να τεκμηριώσει την επιστημονική του άποψη χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση, φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο). Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμμα, πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.

Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η δίκη να διαβιβαστούν τα πρακτικά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκυλος
Οι σκύλοι δίπλα στον άνθρωπο από τα βάθη της προϊστορίας
Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι σκύλοι συνυπήρχαν με τον άνθρωπο ήδη πριν από τουλάχιστον 14.200 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη...
Οι σκύλοι δίπλα στον άνθρωπο από τα βάθη της προϊστορίας
ayga
Γιατί ραγίζουν τα αυγά στο βράσιμο και πώς να το αποφύγετε
Το βράσιμο των αυγών μοιάζει με μια απλή διαδικασία, όμως αρκετές φορές καταλήγει σε μικρή απογοήτευση, όταν το κέλυφος σπάει μέσα στην κατσαρόλα.
Γιατί ραγίζουν τα αυγά στο βράσιμο και πώς να το αποφύγετε