Ανοίγει σήμερα το ΟΠΣΥΔ για την υποβολή αιτήσεων των αναπληρωτών - Οδηγίες για τα δικαιολογητικά
ΟΠΣΥΔ: Οδηγίες για τη μεταφόρτωση των δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης για υποβολή δικαιολογητικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των αριθμών 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Όσον αφορά την υποβολή δικαιολογητικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η σχετική προθεσμία ορίζεται από σήμερα Τετάρτη 08 Μαρτίου και ώρα 08:00 έως και τη Δευτέρα 03 Απριλίου 2023 και ώρα 15:00.

Δείτε εδώ την πρόσκληση υποβολής των δικαιολογητικών  

Αναλυτικά 

Το υπουργείο Παιδείας

ΚΑΛΕΙ τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ78, ΠΕ79, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91, οι οποίοι πρόκειται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στις αριθμ. 1ΓΕ/2023 (τ. Α.Σ.Ε.Π. 5/20-02-2023) και 2ΓΕ/2023 (τ. Α.Σ.Ε.Π. 4/20-02-2023) Προκηρύξεις του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), να υποβάλουν, στην καρτέλα «Επικαιροποίηση Φακέλου» του ηλεκτρονικού τους φακέλου στο ΟΠΣΥΔ, ηλεκτρονικό αίτημα επικαιροποίησης των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτόν , μεταφορτώνοντας τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά [που αποτελούν τυπικά προσόντα ένταξης ή μοριοδοτούμενα προσόντα στον αξιολογικό πίνακα Γενικής Εκπαίδευσης Α΄ του ΚΕΦ. Ε΄ του ν. 4589/2019 (Α΄ 13) και αναφέρονται ρητώς στις ανωτέρω Προκηρύξεις].

Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό φάκελο στο ΟΠΣΥΔ, οφείλουν προηγουμένως να εγγραφούν ως χρήστες, μέσω πιστοποίησης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) (βλ. Εγχειρίδιο Εγγραφής και Σύνδεσης Χρήστη).

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος/μεταφόρτωσης δικαιολογητικών ορίζεται : από την Τετάρτη 08 Μαρτίου και ώρα 08:00 έως και τη Δευτέρα 03 Απριλίου 2023 και ώρα 15:00 .

Ειδικότερα, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των υποψηφίων, η πρόσβαση στις κατά περίπτωση δυνατότητες της καρτέλας «Επικαιροποίηση Φακέλου» του ηλεκτρονικού φακέλου του υποψηφίου στο ΟΠΣΥΔ θα παρέχεται, βάσει του λήγοντος ψηφίου του ΑΦΜ του, ως κάτωθι:

pinakas

Ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα να προλάβετε 11 μόρια πριν κλείσουν οι αιτήσεις - Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μέρες στα χέρια σας

Ο μόνος τρόπος να δώσετε εύκολα και να πάρετε το χαρτί της Πιστοποίησης Αγγλικών στα χέρια σας μέσα σε 2 ημέρες πολύ πιο πριν κλείσουν οι αιτήσεις είναι η πολύ εύκολη και onilne Πιστοποίηση Αγγλικών του GoLearn που ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 1ΓΕ με 2ΓΕ με το όνομα "LTE"

Μόνο με 111 ευρώ από το σπίτι σας ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ προφορικά - έκθεση. Μόνο Reading - Listening - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Το Proson.gr αναλαμβάνει για εσάς όλη την αίτηση έγκυρα και έγκαιρα - Δείτε πως

Για να ενταχθείτε στους Πίνακες εκπαιδευτικών και να διεκδικήστε πρόσληψη θα πρέπει να δημιουργήσετε ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ κ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ή να τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.

Το Proson.gr όπως κάθε χρόνο πραγματοποιεί για λογαριασμό των αναπληρωτών πλήρως την αίτηση καθώς και την δημιουργία λογαριασμό στον ΟΠΣΥΔ και στο ΑΣΕΠ! 

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο (Βλέπε στο άνοιγμα των πινάκων της Ειδικής το 2022) εξουσιοδοτούν το proson.gr να τους κάνει ΕΓΚΥΡΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ τον λογαριασμό στον ΟΠΣΥΔ και στο ΑΣΕΠ και ότι χρειάζεται για να διεκπεραιωθεί η αίτηση!

KANTE THN ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PROSON. GR

Πώς θα προλάβετε να επισυνάψετε Πιστοποίηση Αγγλικών (7 μόρια) και Υπολογιστών (4 μόρια) - Αυτός είναι ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα να προλάβετε να τα πάρετε μαζί!

Mόνο ένα από αυτά τα Πιστοποιητικά Αγγλικών σε όλη την Ελλάδα κάνει τηλεξετάσεις κάθε ημέρα (ανά μία ώρα!!) και μπορείτε να πάρετε το χαρτί σε μόλις 2 ημέρες στα χέρια σας (hard copy) και να προλάβετε να το καταθέσετε στον ΟΠΣΥΔ!

Ένα παράδειγμα: Αποφασίζω να δώσω το πρωί της Τετάρτης, δίνω το βράδυ της Τετάρτης και την Παρασκευή παίρνω το πτυχίο σας

Το ότι μπορείτε Π.Χ. το πρωί της Τετάρτης να αποφασίσετε να δώσετε την ίδια ημέρα στις 10 το βράδυ, να μάθετε το σκορ σας επί τόπου και μετά από 2 ημέρες να πάρετε το πτυχίο σας, είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που καθιστά την Πιστοποίηση Αγγλικών του goLearn μοναδική σε όλη την Ελλάδα και είναι ο λόγος που πάνω από 30.000 ενήλικες το χρόνο παίρνουν αυτή την Πιστοποίηση.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχει ΜΟΝΟ READING - LISTENING! ΔΕΝ τηλεξετάζεστε σε προφορικά και έκθεση! ΜΟΝΟ 2 ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ!

Ο τρίτος λόγος είναι η ευκολία και το πολύ χαμηλό κόστος της Πιστοποίησης Αγγλικών του goLearn! Είναι πολύ εύκολο Πιστοποιητικό και κοστίζει μόνο 111 ευρώ!

Ο τέταρτος λόγος είναι η τηλεξέταση! Τηλεξετάζεστε από την άνεση του σπιτιού σας απαντώντας 56 ερωτήσεις Πολλαπλών απαντήσεων σε ένα ηλεκτρονικό τεστ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

πιστοποιηση αγγλικών golearn προκηρύξεις 1ΓΕ 2ΓΕ

Ποια είναι η διάρκεια ισχύος των νέων πινάκων;

Οι πίνακες κατάταξης θα ισχύσουν για τα δύο σχολικά έτη που θα ακολουθήσουν τη λήξη του σχολικού έτους κατά το οποίο θα λάβει χώρα η δημοσίευση των τελικών αξιολογικών πινάκων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Κατά τη διάρκεια της ισχύος των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι υποψήφιοι που θα ενταχθούν σε αυτούς μπορούν: (α) να διορίζονται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, σε κενές οργανικές θέσεις Γ.Ε. στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή (β) να προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές Γ.Ε. στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους.

Η ένταξη στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες δεν δημιουργεί δικαίωμα διορισμού ή πρόσληψης. Οι διορισμοί ή οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται, κατά τη διάρκεια ισχύος των πινάκων, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, με βάση τη σειρά κατάταξης και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, με τη διαδικασία των άρθρων 62 και 63 του ν. 4589/2019. Κατά τη διάρκεια ισχύος τους, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης δεν τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τους νέους πίνακες θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών/τριων της επόμενης σχολικής χρονιάς και για τους μόνιμους διορισμούς της επόμενης διετίας 2024 &2025. Αν τυχόν έχουμε μόνιμους διορισμούς και το 2023 αυτοί θα γίνουν από τους τωρινούς πίνακες που έχουν ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2023.

ΟΠΣΥΔ: Οδηγίες για τη μεταφόρτωση των δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1) Η παρούσα διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων διενεργείται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο – όπως άλλωστε προβλέπεται στην αριθμ. 33591/ΓΔ5/24-03-2022 κ.υ.α. (Β΄1507) και αναφέρεται ρητώς στις σχετικές Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. – με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ίδιους τους υποψηφίους στην ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη καρτέλα «Επικαιροποίηση φακέλου» στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Η εν λόγω διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στο «Εγχειρίδιο υποβολής δικαιολογητικών» το οποίο είναι αναρτημένο στα «Εγχειρίδια χρήσης» στην αρχική σελίδα του Ο.Π.ΣΥ.Δ..

2) Προαπαιτούμενα συμμετοχής των υποψηφίων στη διαδικασία υποβολής αιτήματος επικαιροποίησης στοιχείων και μεταφόρτωσης δικαιολογητικών είναι:

α) να έχουν ήδη εγγραφεί ως χρήστες στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. (https://opsyd.sch.gr/), μέσω πιστοποίησης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών τους taxisnet. Στα «Εγχειρίδια χρήσης» είναι αναρτημένο σχετικό Εγχειρίδιο Εγγραφής και Σύνδεσης Χρήστη, στο οποίο περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και αυθεντικοποίηση τους.

β) να έχουν ήδη προβεί σε οριστική υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις εν λόγω Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. (μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής). Για το σκοπό αυτό, κατά την είσοδο στην καρτέλα «Επικαιροποίηση φακέλου» – και προτού ενεργοποιηθούν οι κατά περίπτωση παρεχόμενες δυνατότητες αυτής – καθίσταται υποχρεωτική η καταχώριση των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής που υπέβαλε ο υποψήφιος στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (Αριθμός Προκήρυξης, Αριθμός Πρωτοκόλλου). Προκειμένου, δε, να αποφευχθούν προβλήματα αναφορικά με την ταυτοποίηση των υποψηφίων και τη διασταύρωση των στοιχείων των ηλεκτρονικών αιτήσεών τους στο Α.Σ.Ε.Π. με τα αντίστοιχα στοιχεία που είναι καταχωρισμένα (ή θα καταχωριστούν στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας επικαιροποίησης) στους ηλεκτρονικούς φακέλους τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την καταχώριση των εν λόγω στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι κατά την παρούσα διαδικασία δεν αξιολογούνται αιτήματα (και σχετικά δικαιολογητικά) και δεν καταχωρίζονται στο ΟΠΣΥΔ πεδία που αφορούν στην ένταξη ή την παροχή ευεργετήματος για τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

3) Οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά το περιεχόμενο των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. στις οποίες συμμετέχουν και της παρούσας Πρόσκλησης του Υ.ΠΑΙ.Θ. (μετά του «Εγχειριδίου υποβολής δικαιολογητικών» που βρίσκεται αναρτημένο στο https://opsyd.sch.gr/ και τυχόν διευκρινίσεων/οδηγιών που έχουν αναρτηθεί/αναρτώνται στην ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr/asep), καθότι η συμμετοχή στη διαδικασία αφενός συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της οικείας Προκήρυξης και της παρούσας πρόσκλησης και αφετέρου διενεργείται με αποκλειστική ευθύνη τους.

Περαιτέρω, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εισέλθουν, από την, κατά περίπτωση λήγοντος ψηφίου ΑΦΜ, εναρκτήρια ημερομηνία της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος/μεταφόρτωσης δικαιολογητικών και πριν από τη λήξη της, στον ηλεκτρονικό τους φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. (με τους προσωπικούς τους κωδικούς), προκειμένου να ελέγξουν τα στοιχεία (προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες) τα οποία είναι καταχωρισμένα και επικυρωμένα.

Επισημαίνεται ότι μέχρι και την εναρκτήρια προθεσμία της επικαιροποίησης στοιχείων φακέλου ενδέχεται να διενεργούνται βελτιώσεις/τροποποιήσεις/επικαιροποιήσεις στη σχετική πλατφόρμα του Ο.Π.ΣΥ.Δ., βάσει των κατά περίπτωση (νέων) δεδομένων που αναφέρονται στις Προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, οι οποίες και να επηρεάζουν τα εμφανιζόμενα στοιχεία του φακέλου των εκπαιδευτικών.

 Στοιχεία τα οποία θα εμφανίζονται ορθώς καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. δεν χρήζουν επικαιροποίησης και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος και η μεταφόρτωση δικαιολογητικών από μέρους τους.

 Για στοιχεία τα οποία είτε δεν θα εμφανίζονται είτε θα εμφανίζονται μη επικυρωμένα είτε θα χρήζουν διόρθωσης στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., απαιτείται η υποβολή συγκεκριμένου αιτήματος επικαιροποίησης (από την αναπτυσσόμενη λίστα όπως έχει διαμορφωθεί και παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί) και η μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών, σύμφωνα με τις οικείες Προκηρύξεις (βλ. Κεφάλαιο Δ΄ «Απαιτούμενα Δικαιολογητικά -Υποβολή αυτών» και σχετικά Παραρτήματα των Προκηρύξεων).

Επιλογές αναπτυσσόμενης λίστας για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος επικαιροποίησης στοιχείου:

- Ιθαγένεια – Στοιχεία Ταυτότητας/Διαβατηρίου

- Τίτλοι Σπουδών (συμπεριλαμβανομένου 2ου πτυχίου) / Ένταξη σε κλάδο

- Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών

- Βεβαίωση αντιστοιχίας τίτλου με ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master)

- Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών

- Άριστη Γνώση (Γ2/C2) Ξένων Γλωσσών

- Πολύ Καλή Γνώση (Γ1/C1) Ξένων Γλωσσών

- Καλή Γνώση (Β2/B2) Ξένων Γλωσσών

- Επιμόρφωση/Σεμινάριο (τουλάχιστον 300 ωρών και 7 μηνών)

- Γνώση Χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

- Εκπαιδευτική Προϋπηρεσία (μη καταχωρισμένη στο ΟΠΣΥΔ)

- Μοριοδοτούμενα Τέκνα - Ποσοστό Αναπηρίας Ιδίου (> 50% και άνευ ψυχικών παθήσεων)

- Ποσοστό Αναπηρίας Τέκνου (> 50%)

- Ποσοστό Αναπηρίας Συζύγου (> 50%)

- Παιδαγωγική Επάρκεια / Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας

- Ελληνομάθεια / Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας

Επισημαίνεται ότι:

(Α) Έκαστη περίπτωση της ανωτέρω αναπτυσσόμενης λίστας μπορεί να επιλεγεί μόνο μία φορά. Ως εκ τούτου εφόσον ο υποψήφιος επιθυμεί να μεταφορτώσει περισσότερα του ενός μοριοδοτούμενα προσόντα της ίδιας κατηγορίας (πχ 2 Μεταπτυχιακoύς Τίτλους Σπουδών) ή περισσότερα του ενός δικαιολογητικά για το ίδιο μοριοδοτούμενο προσόν (π.χ. πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. συζύγου και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) οφείλει να το κάνει σε ένα αίτημα, συγχωνεύοντας και μεταφορτώνοντας (σε ψηφιακή μορφή) σε ένα αρχείο τα σχετικά δικαιολογητικά.

(Β) Ο υποψήφιος οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός αναφορικά με το είδος του αιτήματος που επιλέγει κατά περίπτωση και τα δικαιολογητικά που μεταφορτώνει σε αυτό, προκειμένου αφενός να αναδεικνύεται με σαφήνεια η επιλογή/το αίτημά του και αφετέρου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μη ορθής διεκπεραίωσης αυτού. Για το σκοπό αυτό, εντός του κατά περίπτωση αιτήματος υπάρχει και η δυνατότητα καταχώρισης κειμένου για το τι ακριβώς αιτείται ο υποψήφιος. Επισημαίνεται, σε κάθε περίπτωση, ότι ουδεμία υποχρέωση υπέχουν οι υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. περί αναζήτησης (νεότερων/πρόσθετων) δικαιολογητικών ή περαιτέρω αξιολόγησης του αιτήματος στην περίπτωση που τα υποβληθέντα/μεταφορτωμένα αποδεικτικά είτε δεν συνάδουν απολύτως με το περιεχόμενο των οικείων Προκηρύξεων, είτε είναι δυσδιάκριτα (δεν ψηφιοποιήθηκαν επιτυχώς) ή ελλιπή (π.χ. δεν μεταφορτώθηκε το σύνολο των σελίδων/φύλλων τους ή το σύνολο των απαραίτητων εγγράφων), είτε δεν μεταφορτώθηκαν στο αντίστοιχο αίτημα επικαιροποίησης στοιχείων.

(Γ) Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης δικαιολογητικών έως 4ΜΒ ανά αίτημα επικαιροποίησης στοιχείων και έως 15ΜΒ για το σύνολο των αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων που θα υποβάλουν. Επιτρέπεται η μεταφόρτωση μόνο .pdf αρχείων. Συστήνεται στους υποψηφίους πρωτίστως να αποφεύγουν τη μεταφόρτωση περιττών δικαιολογητικών, η οποία δυσχεραίνει το έργο των υπηρεσιών εις βάρος της όλης διαδικασίας, να ρυθμίζουν την ανάλυση της σάρωσης που πραγματοποιούν ώστε να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή (πχ. να είναι έως 100-200 dpi ασπρόμαυρη), γεγονός που αποδίδει περισσότερα MB στο αρχείο, είτε να προβαίνουν στη συμπίεση/μείωση μεγέθους των αρχείων (διατηρώντας την ποιότητα ανάγνωσης).

(Δ) Καθ’ όλη τη διάρκεια της, κατά περίπτωση λήγοντος ψηφίου ΑΦΜ, προθεσμίας της παρούσας, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν ήδη υποβληθέντα αιτήματα επικαιροποίησης στοιχείων, καθώς και δικαιολογητικά που έχουν μεταφορτώσει ή να μεταφορτώνουν (νέα) δικαιολογητικά. Σε περίπτωση νέας μεταφόρτωσης αρχείου σε αίτημα επικαιροποίησης στοιχείου φακέλου επί του οποίου υπάρχει ήδη μεταφορτωμένο αρχείο, επισημαίνεται ότι το παλιό αρχείο διαγράφεται.

4) Υποψήφιοι οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε αίτημα επικαιροποίησης στοιχείων του ηλεκτρονικού τους φακέλου, βάσει και των ανωτέρω αναφερομένων, θα πρέπει να επιλέξουν μία (1) Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως αρμόδια για τη διαχείριση του συνόλου των αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων που θα υποβάλουν, ήτοι την αξιολόγηση της ορθότητας των μεταφορτωθέντων δικαιολογητικών. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, δηλώνουν υποχρεωτικά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ79 της 1ΓΕ/2023 Προκήρυξης και όλοι οι υποψήφιοι της 2ΓΕ/2023 Προκήρυξης δηλώνουν υποχρεωτικά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υποψήφιοι που έχουν ήδη κλάδο και στις δύο βαθμίδες Εκπαίδευσης στον ηλεκτρονικό τους φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., επιλέγουν μια Διεύθυνση οποιασδήποτε βαθμίδας για τη διαχείριση τυχόν αιτημάτων επικαιροποίησης. Στην περίπτωση απόκλισης από τα ανωτέρω, κατά την έναρξη αξιολόγησης των σχετικών αιτημάτων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η υπό κρίση επιλογή θα τροποποιηθεί (άνευ σχετικής ενημέρωσης του υποψηφίου) με την επιλογή της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της άλλης βαθμίδας. [π.χ. η δήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας από υποψήφιο/α κλάδου ΠΕ70 θα τροποποιηθεί με την επιλογή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.]

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά ορίζονται στο Κεφάλαιο Δ΄ «Απαιτούμενα Δικαιολογητικά - Υποβολή αυτών» των οικείων Προκήρυξεων, καθώς και στα σχετικά Παραρτήματα. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, τονίζονται τα ακόλουθα:

1) Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προσόντων/κριτηρίων προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά την τρέχουσα διαδικασία είναι να έχουν εκδοθεί/δημοσιευτεί κατά περίπτωση μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις Προκηρύξεις, ήτοι έως και τις 31-03-2023 (κατά το Παράρτημα Α΄ «Γενικά Προσόντα Συμμετοχής/Διορισμού»)

2) Για κριτήρια/ιδιότητες (π.χ. αριθμός τέκνων, αναπηρία πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του/της συζύγου ή του τέκνου του υποψηφίου) που έχουν καταχωριστεί στο παρελθόν και τα οποία αποδεικνύονται με τη (συν) υποβολή Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης απαιτείται υποχρεωτικά εκ νέου κατάθεση του εν λόγω Πιστοποιητικού, με ημεροχρονολογία έκδοσης μεταγενέστερη της 1 ης Ιανουαρίου 2023, και σε κάθε περίπτωση εντός του τελευταίου 3μήνου από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στις Προκηρύξεις, για την επικαιροποίηση του καταχωρισμένου κριτηρίου/ιδιότητας, το οποίο εμφανίζεται ως μη επικυρωμένο.

3) Βεβαιώσεις προϋπηρεσιών που έχουν προσφερθεί σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), (του τρέχοντος σχολικού έτους 2022-2023 ή/και προηγουμένων), που δεν είναι καταχωρισμένες στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., μεταφορτώνονται από τους ίδιους τους υποψηφίους, μέσω του σχετικού αιτήματος «Εκπαιδευτική Προϋπηρεσία (μη καταχωρισμένη στο ΟΠΣΥΔ)». Εξυπακούεται ότι το ίδιο πεδίο επιλέγεται και για διόρθωση ήδη καταχωρισμένων προϋπηρεσιών.

4) Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας και για τους αποφοίτους των καθηγητικών σχολών, εισαχθέντων από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και έπειτα (πτυχιούχοι ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 και εφεξής), εφόσον επιθυμούν την πρόταξή τους στους πίνακες, κατά τα οριζόμενα στο ΚΕΦ. Δ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, καθώς και στο σχετικό ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε΄-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ των οικείων Προκηρύξεων.

5) Οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, οι οποίοι αιτούνται προσθήκη ή τροποποίηση μουσικής ειδίκευσης, θα πρέπει να επιλέξουν το στοιχείο Τίτλοι Σπουδών (συμπεριλαμβανομένου 2ου πτυχίου)/ Ένταξη σε κλάδο, και να μεταφορτώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

6) Ο υποψήφιος εκπ/κός δεν λαμβάνει μοριοδότηση για αναπηρία (ιδίου), εφόσον το ποσοστό αναπηρίας που του έχει χορηγηθεί οφείλεται (σε οποιοδήποτε ποσοστό) σε ψυχιατρική πάθηση. Χρήζει αναφοράς ότι οι ψυχιατρικές παθήσεις περιλαμβάνονται στην ομάδα «11. ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ» του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως αυτός αναθεωρήθηκε με την αριθμ. 80100/101202/29-12-2021 (ΦΕΚ 6282, τ. Β΄) ΚΥΑ.

7) Από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ διευκρινίστηκε ότι:

- Ειδικά για τις περιπτώσεις τέκνων χωρίς γάμο των γονέων τους, για την απόδειξη ότι ο υποψήφιος ασκεί τη γονική μέριμνα του τέκνου, αρκεί (συμπληρωματικά με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) η προσκόμιση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης από το γονέα/υποψήφιο εκπαιδευτικό, στην οικογενειακή μερίδα του οποίου έχει εγγραφεί το τέκνο.

- Ειδικά για τους τίτλους γλωσσομάθειας γίνονται αποδεκτές και βεβαιώσεις επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο από τη λήξη της προθεσμίας (ήτοι από τις 01/10/2022 και εφεξής), από τις οποίες να προκύπτει ρητώς το είδος του πιστοποιητικού που έλαβαν οι υποψήφιοι (και η βαθμολογία που απέκτησαν, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται για λήψη διαφορετικού επιπέδου πτυχίου). Επίσης, για την απόδειξη καλής γνώσης (Β2) της ιταλικής γλώσσας γίνεται δεκτό το Diploma di Lingua Italiana από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

8) Εφόσον ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να επικαιροποιήσει/συμπληρώσει πεδία του φακέλου του στο ΟΠΣΥΔ, δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία ενέργεια στην υποενότητα «Επικαιροποίηση Φακέλου», ούτε και να καταχωρίσει εκεί το πρωτόκολλο που έλαβε η αίτησή του στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει εμπρόθεσμη, ορθή και έγκυρη ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην οικεία Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (στην επίσημη ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. www.asep.gr), προκειμένου να καταστεί εφικτή ενδεχόμενη διασταύρωση των συμπληρωμένων στοιχείων στην εν λόγω πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής με τα αντίστοιχα στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.. Η μη εμπρόθεσμη, μη ορθή ή μη έγκυρη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αιτήσεως στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. συνιστά αποκλειστική ευθύνη και πλημμέλεια του ίδιου του υποψηφίου και δεν θεραπεύεται από το γεγονός ότι ενδεχομένως ο ηλεκτρονικός φάκελός του στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα είναι πλήρως ενημερωμένος κατά τη λήξη της παρούσας διαδικασίας υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων φακέλου και διεκπεραίωσης/καταχώρισης αυτών (από τις αρμόδιες προς τούτο περιφερειακές υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.).

2) Οι υποψήφιοι οφείλουν πρωτίστως να ανατρέχουν στις οικείες Προκηρύξεις της κατά νόμο αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής του Α.Σ.Ε.Π., οι οποίες αποτελούν το κανονιστικό πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας. Για τυχόν θέματα που αφορούν στα τυπικά προσόντα ένταξης σε κλάδο ή/και τις προϋποθέσεις ένταξης στους αξιολογικούς πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης Α΄ του Ν.4589/2019, και μόνο αυτά, οι υποψήφιοι, ανάλογα με τον κλάδο τους, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην αρχική σελίδα της παρούσης.

3) Για τεχνικής φύσεως θέματα όσον αφορά στη μεταφόρτωση δικαιολογητικών στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., οι υποψήφιοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected].

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fotia_pirkagia
Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο στη Κηφισιά: Τι προκάλεσε τη φωτιά - Μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου
Τι προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο Pal - Ανησυχία για τον μαύρο τοξικό καπνό - Μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου
Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο στη Κηφισιά: Τι προκάλεσε τη φωτιά - Μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου
old-teacher
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 - Προσλήψεις: Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης αποστέλλονται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την...
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 - Προσλήψεις: Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
ακρόπολη
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα από τις 12 ως τις 5 λόγω καύσωνα
Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το διάστημα 12.00 με 17.00, μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την επαναλειτουργία του στις 17.00,...
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα από τις 12 ως τις 5 λόγω καύσωνα
Νόαμ Τσόμσκι
Νόαμ Τσόμσκι: Σε νοσοκομείο ο πασίγνωστος καθηγητής με εγκεφαλικό επεισόδιο
Νόαμ Τσόμσκι: Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας με εγκεφαλικό επεισόδιο – Ο πασίγνωστος γλωσσολόγος δυσκολεύεται να μιλήσει
Νόαμ Τσόμσκι: Σε νοσοκομείο ο πασίγνωστος καθηγητής με εγκεφαλικό επεισόδιο