σχολείο
Πάτρα: Πώς φτάσαμε σε επεισόδια βίας μέσα σε σχολεία- Μαθητές εναντίον μαθητών και αλλόφρονες γονείς κατά εκπαιδευτικών και διευθυντών

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαϊας μετά τα περιστατικά βίας σε σχολεία που όλο και αυξάνονται.

Και στην Πάτρα, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και που δείχνουν ότι απαιτείται μέριμνα προκειμένου να προληφθούν σοβαρότερα  προβλήματα που πιθανόν να εμφανιστούν στο μέλλον.

Όπως αναφέρει στο Αχαϊκό thebest.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, «είναι αλήθεια ότι πανελλαδικά, σε πολλές περιοχές, έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς αλλά και φαινόμενα μη προσαρμογής των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Κάποιοι έχουν χάσει την ιδιότητα του μαθητή. Η κοινωνία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο σχολείο. Αλλόφρονες γονείς επιτίθονται σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολικών μονάδων».

Όπως τονίζει, «οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται ανήμποροι μπροστά σε όλο αυτό το κύμα και η πηγή του είναι σε αυτή την έκρηξη όπου είχαμε λόγω της πανδημίας και που έφερε την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο και έσπασε τους ρυθμούς και τις σχέσεις και δημιούργησε μία σειρά από προβλήματα τα οποία παρατηρούμε και καταγράφουμε τώρα. Η πανδημία έπαιξε  καταλυτικό ρόλο στους ρυθμούς και στον τρόπο σκέψης των μαθητών. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το σχολείο και η επιστροφή γίνεται με όρους που δημιουργούν ενστάσεις και εντάσεις στα παιδιά. Υπάρχει ένας εκνευρισμός λόγω των συνθηκών και του φόβου αλλά και του άγχους.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είχαμε μία αναίτια επίθεση σε σχολική μονάδα του Πύργου αλλά και τα γνωστά επεισόδια στο 2ο και 6ο ΕΠΑΛ τα οποία μας προβληματίζουν πολύ. Αυτό που θέλω να πω και να μεταφέρω είναι ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τον τρόπο και τις γνώσεις να μπορέσουν να ερμηνεύσουν, να νουθετήσουν, να δώσουν την προσοχή τους και την κατεύθυνσή τους στο τι πραγματικά χρειάζεται. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί τον εκφοβισμό και όλα τα προβλήματα.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν, αρκεί να γνωρίζουν από την αρχή τα προβλήματα για να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν έγκαιρα  με τον κατάλληλο τρόπο. Υπάρχουν οι δομές μας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, στις σχολικές μας μονάδες. Καλώ την εκπαιδευτική κοινότητα να είναι σε εγρήγορση αλλά και τους μαθητές να δείξουν σύνεση για να πάμε τα πράγματα εκεί που μας αξίζει.

Χρειάζεται αλληλεγγύη και κατανόηση. Τα παιδιά δεν είναι οι φταίχτες της κοινωνίας. Πρέπει να αποκτήσουν ενσυναίσθηση της κατάστασης και να την αντιμετωπίσουν στις πραγματικές διαστάσεις και οι παραβατικές συμπεριφορές πρέπει να σταματήσουν. Να καταλάβουμε ότι έχουμε κανόνες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοίνικας
Tο νησί που είναι ένας από τους πιο ονειρικούς προορισμούς στον κόσμο πωλείται σε απίστευτη τιμή
Σύμφωνα με την Μirror, αυτός ο τροπικός παράδεισος ήταν το σκηνικό για μια μυστική απόδραση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
Tο νησί που είναι ένας από τους πιο ονειρικούς προορισμούς στον κόσμο πωλείται σε απίστευτη τιμή
froyta_aftodioikisi.jpg
Πώς να αξιοποιήσετε φρούτα και λαχανικά που είχατε για πέταμα
Για να μη συνεχιστεί αυτή η κακή συνήθεια που κοστίζει και στην τσέπη σας, στην υγεία σας και στον πλανήτη, μάθετε πώς να δίνετε το «φιλί της ζωής»...
Πώς να αξιοποιήσετε φρούτα και λαχανικά που είχατε για πέταμα