Υλικά:
2 κομμάτια ζύμης τύπου βλαχόπιτας (περίπου 280–300 γρ. αλεύρι με ανάλογο νερό)
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα
2 λίτρα πλήρες γάλα αγελαδινό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βγάζει ατμό, χωρίς όμως να κάψει.
Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η κρέμα και να σχηματιστούν αραιά μεγάλες φουσκάλες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας έντονα μετά από κάθε προσθήκη.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5–10 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από το ταψί, ώστε να εξέχει από τα τοιχώματα.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε το φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αλείφουμε με επιπλέον βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα στο φύλλο και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν και τις γυρίζουμε προς την κρέμα, σχηματίζοντας ένα λεπτό στεφάνι περιμετρικά.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40–50 λεπτά, μέχρι η κρέμα να σφίξει, το φύλλο να ροδίσει και να σχηματιστεί ωραία κρούστα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom