Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, οι ελληνικές γειτονιές, παλιότερα ιδίως, παρουσίαζαν ένα παράξενο αλλά χαρακτηριστικό θέαμα: κανένα μπαλκόνι δεν είχε απλωμένα ρούχα ή παπούτσια.
Σύμφωνα με τη λαογραφική παράδοση, την παραμονή της μεγάλης γιορτής των Ταξιαρχών, οι νοικοκυρές φρόντιζαν να μη μείνει τίποτα έξω από το σπίτι, καθώς πίστευαν ότι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, που «περνούν τη νύχτα αυτή», μπορεί να πάρουν μαζί τους όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων στους οποίους ανήκαν.
Η Εκκλησία τιμά στις 8 Νοεμβρίου τη Σύναξη των Παμμέγιστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και όλων των Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Οι δύο αρχάγγελοι απεικονίζονται συχνά με σπαθί, σύμβολο της προστασίας και της δικαιοσύνης του Θεού.
Ένα παλιό έθιμο που επιβιώνει ακόμα σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας, θυμίζοντας τον σεβασμό και τη δέος με τα οποία οι παλαιότεροι αντιμετώπιζαν τις ιερές νύχτες του χρόνου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση