ΜΑΘΗΤΕΣ
«Να ’ναι καλά το Υπουργείο Παιδείας, τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν τα κεραμίδια που στάζουν πάνω απ’ τα κεφάλια τους» - Οργή από την ΑΣΓΜΕ

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας να επενδύσει 4 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα «Πολιτιστική Παιδεία – Εργαστήρια Δημιουργίας και Χειροτεχνίας», που εισάγει μαθήματα πλεξίματος, κεντήματος και κεραμικής στα Δημοτικά σχολεία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΔΣ, Βαγγελιώ Πλατανιά, δεν έκρυψε την έντονη κριτική της. «Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για πλέξιμο και κεραμική στα δημοτικά!

Να ’ναι καλά το Υπουργείο, τουλάχιστον θα μάθουν τα παιδιά να φτιάχνουν μόνα τους τα κεραμίδια που στάζουν πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Ίσως πάλι να τα βάλουν να ετοιμάσουν τις φανέλες των φαντάρων ...στα πλαίσια της πολεμικής προετοιμασίας»

«Σε αυτό το πλεκτό, οι γονείς δεν πρόκειται να βάλουν ούτε μία θηλιά»

Η πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ επισημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι «αντί για μόνιμους δασκάλους, μας δίνουν βελονάκια· αντί για σχολεία της γνώσης, μας φτιάχνουν σχολεία της βιτρίνας.

Βαγγελιώ Πλατανιά, ΑΣΓΜΕ

Αυτή η πολιτική δεν “υφαίνει δημιουργικότητα” – υφαίνει τη φτώχεια και την κοροϊδία. Και σε αυτό το πλεκτό, οι γονείς δεν πρόκειται να βάλουν ούτε μία θηλιά

Η έντονη αντίδραση των γονέων εστιάζει στην επιλογή των δραστηριοτήτων αντί στην ενίσχυση της διδασκαλίας με μόνιμους εκπαιδευτικούς, θεωρώντας ότι η κίνηση έχει περισσότερο εντυπωσιακό χαρακτήρα παρά ουσιαστικό όφελος για τα παιδιά.

Το Υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, τονίζει ότι τα εργαστήρια στοχεύουν στην ανάδειξη της ελληνικής παραδοσιακής χειροτεχνίας και στην ενίσχυση της δημιουργικότητας μέσω βιωματικής μάθησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρελαση
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
Ένα μοναδικό δίδυμο που δίδαξε θάρρος, χαρά και αλληλεγγύη ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
pada
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου
«Σε μια Ελλάδα που συχνά πορεύεται διχασμένη, το παράδειγμα των Εξοδιτών πρέπει να αποτελεί το διαχρονικό μας βάπτισμα ενότητας»
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου