Αλγεβρα: Οδηγίες διδασκαλίας για τη Γ τάξη ΕΠΑΛ και Δ' τάξη ΕΝΕΕΓΥΛ
Ο/η εκπαιδευτικός θα πρέπει να λάβει υπόψη του/της ότι θα χρειαστεί να αφιερώσει εύλογο χρόνο ώστε να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες/ελλείψεις των μαθητών/ριών του που έχουν πιθανόν προκύψει από το προηγούμενο σχολικό έτος

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 56/21.10.2021 του Δ.Σ. Ι.Ε.Π.) και σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ3/113254/Δ4/13.09.2021 εγκυκλίου με θέμα «Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2021-2022», σας αποστέλλουμε οδηγίες διδασκαλίας για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα «Μαθηματικά (Άλγεβρα)» της Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. για το σχ. έτος 2021-2022.

Υπενθυμίζεται ότι η διδακτέα-εξεταστέα ύλη του Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος «Μαθηματικά (Άλγεβρα)» ορίστηκε με τις υπ΄ αριθ. Φ6/85271/Δ4/14.07.2021 (Β΄ 3147) και 103626/Δ3/25.08.2021 (Β΄ 3962) Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες καθορίστηκε η διδακτέα-εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και της Δ’ τάξης του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ., αντίστοιχα, για το σχ. έτος 2021-22.

Οπως αναφέρεται στηνε γκύκλιο, ειδικά για το σχολικό έτος 2021–22, λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη (πανδημία Covid-19), προτείνονται τα παρακάτω:

Ο/η εκπαιδευτικός θα πρέπει να λάβει υπόψη του/της ότι θα χρειαστεί να αφιερώσει εύλογο χρόνο ώστε να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες/ελλείψεις των μαθητών/ριών του που έχουν πιθανόν προκύψει από το προηγούμενο σχολικό έτος. Τα σημεία που χρειάζεται επιπλέον χρόνος και συζήτηση στην τάξη μπορεί να είναι διαφορετικά για κάθε μαθητή/τρια. Η Άλγεβρα της Γ' τάξης ΕΠΑ.Λ., συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με βασικές έννοιες που αναπτύχθηκαν στην Άλγεβρα της Α’ και Β' τάξης. Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο να γίνει αναφορά σε έννοιες όπως ιδιότητες δυνάμεων, ταυτότητες, απόλυτες τιμές, ρίζες, διάταξη, εξισώσεις α΄ και β΄ βαθμού, ανισώσεις α΄ και β΄ βαθμού, πρόσημο και παραγοντοποίηση τριωνύμου. Ωστόσο, η απόφαση να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις από τον/την εκπαιδευτικό θα πρέπει να συναρτηθεί από το αν οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάχτηκαν στην προηγούμενη τάξη (Β' ΕΠΑ.Λ.) τις αντίστοιχες ενότητες και με ποιον τρόπο.

Δείτε ΟΛΕΣ τις οδηγίες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Πρωτομαγιά με TikTok: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 15 πολιτικές για την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε την πλατφόρμα του TikTok για να συνοψίσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – Στο επίκεντρο η αύξηση...
Πρωτομαγιά με TikTok: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 15 πολιτικές για την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα
Η κατάταξη του πίνακα των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με βάση τη χρονολογική σειρά υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους.
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα
Μάθετε τη σημασία της λέξης «άκαγος» και ποια είναι η προέλευσή της – Ποιες είναι οι χρήσεις της στην ελληνική γλώσσα
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα