Προσλήψεις Αναπληρωτών - α' φάση: Οι ημερομηνίες κλειδιά
Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις προσλήψεις και πότε θα γίνει η α' φάση προσλήψεων για το 2021

Οι εξελίξεις τρέχουν για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά από τους διορισμούς των μόνιμων εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση.

Ο Αύγουστος πάντα αποτελεί χρονικό σημείο κλειδί για τη διαδικασία των προσλήψεων των αναπληρωτών καθώς πραγματοποιούνται οι δηλώσεις περιοχών και συνήθως η α' φάση προσλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των διορισθέντων εκπαιδευτικών.

Αυτό σημαίνει πως οι Υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα, ώστε να καταχωρίσουν αμέσως τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΜΑΔ).

Επίσης οι Διευθύνσεις θα πρέπει να αποστείλουν τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ, καθώς και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ στη Διεύθυνση Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί - Ημερομηνίες κλειδιά

Στον βαθμό που θα τηρηθεί το παραπάνω χρονοδιάγραμμα για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, μέσα στην δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν καταχωρίσει τα λειτουργικά τους κενά στην εφαρμογή του ΟΠΣΥΔ.

Η καταχώριση των κενών θα εκκινήσει την ολοκλήρωση των ενεργειών για την πρόσληψη των αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά (2021-2022).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η α' φάση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου ή Τρίτη 31 Αυγούστου.

Το 2020 στην α' φάση των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου, όπως επισημαίνει ο Λάμπρος Σιδέρας, ανακοινώθηκαν 15.422 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 5653 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν στην α'φάση

Η α' φάση αναπληρωτών για φέτος σίγουρα θα έχει το υπόλοιπο 9.375+ φετινές συνταξιοδοτήσεις δευτεροβάθμια (περίπου 3.500) +συνταξιοδοτήσεις πρωτοβάθμια (περίπου 3.700) .

Με βάση αυτά υπολογίζουμε για την α' φάση αναπληρωτών συνολικά πρωτοβάθμια +δευτεροβάθμια, κοντά στον αριθμό 16.500 αναπληρωτών.

Ποιο σεμινάριο Σεξουαλικής Αγωγής μοριοδοτεί και έχει διάρκεια 9μήνες και 420 ώρες

Το σεμινάριο της Σεξουαλικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Golearn βρίσκεται βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή των προτιμήσεων δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών καθώς πλέον το μάθημα μπαίνει στα σχολεία και το σεμινάριο μοριοδοτεί για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Οι αιτήσεις για να μπει κάποιος στο σεμινάριο και να κατοχυρώσει την πολύ μεγάλη έκπτωση των 27 ευρώ το μήνα κλείνουν την Τετάρτη 4 Αυγούστου - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Χιλιάδες τα κενά των εκπαιδευτικών

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Η πολιτική της αδιοριστίας δημιούργησε μαύρη τρύπα δεκάδων χιλιάδων κενών εκπαιδευτικών.

Από το 2010 οι συνολικές αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση ξεπερνούν κατά πολύ τις 46.000 και αυτό είναι φανερό καθώς, παρόλο που εφαρμόστηκαν διάφοροι κόφτες για τον περιορισμό προσωπικού:

  • συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
  • αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών
  • κατάργηση υπευθύνων βιβλιοθηκών
  • κατάργηση μείωσης ωραρίου υπευθύνων Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής
  • αύξηση μαθητών ανά τμήμα κλπ),

Oι ενεργοί αναπληρωτές της τρέχουσας χρονιάς ήταν περίπου 45.000 (κλήθηκαν πάνω από 50.000 καθώς υπήρχαν πολλές παραιτήσεις).

ΔΙΑΤΑΞΗ: 1.100 νέες προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του προτεινόμενου νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ “Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών”, ιδρύονται 1.100 νέες οργανικές θέσεις σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα Κέντρα Διάγνωσης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Οι 1.100 οργανικές θέσεις κοινωνικών λειτουργών και Ψυχολόγων διατίθενται αποκλειστικά για τη στελέχωση των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) σχολικών μονάδων της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ως εξής (Δείτε εδώ).

Εκτιμήσεις αριθμού προσλήψεων ανά ειδικότητα

Το alfavita.gr τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις του για τα κενά και τον αριθμό των προσλήψεων που θα γίνουν σε διάφορες ειδικότητες.

Οι δύο προκηρύξεις των μόνιμων διορισμών

Με δύο διαφορετικές προκηρύξεις που «τρέχουν» θα προκύψουν οι 11.700 διορισμοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να διοριστούν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις δημόσιων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούνται να υποβάλουν αίτηση - δήλωση προτίμησης μουσικών σχολείων και περιοχών για μόνιμο διορισμό αναλόγως της ειδικότητας τους ως εξής:

Η πρώτη προκήρυξη δέχεται αιτήσεις μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021. Αίτηση για μόνιμο διορισμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι:

  • στους τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ79.01, και
  • τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33 και ΠΕ78.

Η δεύτερη προκήρυξη δέχεται αιτήσεις από σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. Αίτηση για μόνιμο διορισμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι:

  • στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α’ του ΑΣΕΠ, κατηγορίας ΠΕ, κλάδων/ειδικοτήτων: ΠΕ07, ΠΕ11, ΠΕ34, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87.01, ΠΕ87.02, ΠΕ87.03, ΠΕ87.04, ΠΕ87.05, ΠΕ87.06, ΠΕ87.07, ΠΕ87.08, ΠΕ87.09, ΠΕ87.10, ΠΕ88.01, ΠΕ88.02, ΠΕ88.03, ΠΕ88.04, ΠΕ88.05, ΠΕ89.01, ΠΕ89.02, ΠΕ90, ΠΕ91.01, ΠΕ91.02
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μπακαδήμα: Ερώτηση στη Βουλή για το «χάος» με τα self tests
Μπακαδήμα - Πανελλήνιες 2022: Στη Βουλή το θέμα των λατινικών
Ερώτηση στη Βουλή για το αν πρόκειται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αδικία που βιώνουν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν ξανά στις πανελλήνιες...
Μπακαδήμα - Πανελλήνιες 2022: Στη Βουλή το θέμα των λατινικών
Αξιολόγηση - ΟΛΜΕ: Η καθολική απόφαση των ΕΛΜΕ δίνει δύναμη στον κλάδο
ΟΛΜΕ: Η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ επιβεβαίωσε την απόφαση του κλάδου να αντιπαλέψει την αντιεκπαιδευτική πολιτική που θα φέρει την ακόμα μεγαλύτερη...
Αξιολόγηση - ΟΛΜΕ: Η καθολική απόφαση των ΕΛΜΕ δίνει δύναμη στον κλάδο
Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός: Τι να κάνετε για να προστατευτείτε – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Αναλυτικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για όσα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού
Σεισμός: Τι να κάνετε για να προστατευτείτε – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία