giouvetsi
Γιουβέτσι για κάθε γούστο - 14 κορυφαίες συνταγές

Ένα από τα πιο αγαπημένα και κόμφορτ φαγητά της ελληνικής κουζίνας, προσφέρει δυνατότητες για δεκάδες παραλλαγές και νόστιμες συνταγές.  

Εκτός από το κοκκινιστό με μοσχάρι, φτιάχνουμε γιουβέτσι με κοτόπουλο, αρνάκι, χορταρικά και μυρωδικά, ψάρι και θαλασσινά.

Επίσης, χωρίς κρέας, με ποικιλία λαχανικών και τυριών για ένα πιο γρήγορο αλλά γεμάτο γεύση πιάτο.

Γιουβέτσι με λαχανικά και κεφαλοτύρι

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  •  400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  •  300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  •  1 μικρό μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το ζουμί τους, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  200 γρ. κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με λαχανικά και κεφαλοτύρι ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 900 ml ζεστό νερό.
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον σε ένα μέτριο ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  • Βγάζουμε για λίγο το ταψί με το γιουβέτσι από τον φούρνο, σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.

Μυστικά

Aντί για κεφαλοτύρι, μπορείτε να βάλετε μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα βουτυράτο κασέρι.

Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το αστικό φαγητό της Σμύρνης

Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.

Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζάνες, φασολάκια και κολοκύθια, καθώς και αρκετά περισσότερο ελαιόλαδο, για να νοστιμίσει το κάπως πιο άπαχο κρέας της.

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  •  1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση σπαλομίτα), σε μέτριους κύβους
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Ξινόμαυρο)
  •  800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα (στην εποχή τους, θα βάλουμε 1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες)
  •  1 λίτρο ζωμός κρέατος ή νερό
  •  270 γρ. κριθαράκι μέτριο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ρίγανη, τριμμένη
  •  125 γρ. κασέρι, τριμμένο
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, αρχικά αλατίζουμε το μοσχάρι.

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το μοσχάρι για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.
  • Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
  • Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο (προσοχή, το κασέρι είναι αλμυρό) και σερβίρουμε το μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι σε πιάτα.
  • Κάθε πιάτο, με μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κασέρι.


Κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κύβους 3 εκ.
  •  1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα στα 3
  •  250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  •  o χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια, αρχικά σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα.
  • Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κριθαράκι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν.
  • Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  • Προσθέτουμε, στο κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο

Υλικά
Μερίδες: 6

  •  1 κόκορας περίπου 1½ κιλό, στα 8
  •  300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους) και άγρια, χοντροκομμένα
  •  5 κόκκοι μπαχάρι + 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι + 1 ξυλάκι κανέλας
  •  10 κρεμμυδάκια μικρά, για στιφάδο, καθαρισμένα, ολόκληρα
  •  500 ml κόκκινο κρασί, ξηρό, κατά προτίμηση Αγιωργίτικο
  •  2 ντομάτες ώριμες, σε μικρά κυβάκια
  •  1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 μάτσο μυρώνια *, ψιλοκομμένα
  •  1 μάτσο καυκαλήθρες *, ψιλοκομμένες
  •  2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  •  300 γρ. μέτριο κριθαράκι
  •  100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ξινομυζήθρα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο, ξεκινάμε, να αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια του κόκορα.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε, σε δόσεις, στο λάδι τον κόκορα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε το κόκορα από την κατσαρόλα.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ξαναβάζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά, το μισό θυμάρι, αλατοπίπερο και 1,8 λίτρα ζεστό νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 60-75 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
  • Πετάμε τα μπαχαρικά.
  • Βγάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και προσθέτουμε στο υγρό το κριθαράκι.
  • Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε, το γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο, με ξινομυζήθρα.

Μυστικά

*Αν δεν βρούμε μυρώνια και καυκαλήθρες, βάζουμε περισσότερο μαϊντανό και για την ποικιλία στη γεύση προσθέτουμε λίγο δυόσμο.

Το γιουβέτσι με σκορπίνα του Λουκά

Το φαγητό απογειώνεται με γλυκό κρασί, πιπεριά Φλωρίνης και ψημένο πολτό κρεμμυδιού. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  1 κιλό σκορπίνα, καθαρισμένη και ολόκληρη (ή ουρές πεσκανδρίτσας)
  •  100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (ο σεφ προτιμά λευκό κρεμμύδι στα μαγειρευτά, γιατί με το μαγείρεμα γλυκίζει, ενώ στις σαλάτες κόκκινο, γιατί ωμό είναι όσο γλυκό και αψύ χρειάζεται)
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  •  4 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  •  1 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός ψαριού, ζεστός ή νερό
  •  80 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  50 ml γλυκό, λευκό κρασί
  •  250 γρ. κριθαράκι ψιλό
  •  2-3 κορυφές μάραθου ή άνηθου
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  πολτός κρεμμυδιού *

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με σκορπίνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί.
  • Έπειτα, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε την σκορπίνα.
  • Τοποθετούμε την σκορπίνα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  • Ρίχνουμε τα κρασιά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να τον απορροφήσει το κριθαράκι και να μαλακώσει. Μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
  • Τακτοποιούμε την σκορπίνα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, να γίνει καλά η σκορπίνα και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Βγάζουμε την σκορπίνα.
  • Ρίχνουμε τον πολτό κρεμμυδιού και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με το κριθαράκι.
  • Στη συνέχεια, σκορπίζουμε τον μάραθο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε την σκορπίνα ξεψαχνισμένη με το κριθαράκι.

Μυστικά

* Το μυστικό του Λουκά είναι ότι αντικαθιστά το βούτυρο, που συνήθως βάζουμε στο τέλος σε ένα ριζότο ή γιουβέτσι για να χυλώσει, με πολτό ψητού κρεμμυδιού που ετοιμάζει ως εξής: Τυλίγει σε αλουμινόχαρτο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ολόκληρα και ακαθάριστα, και τα ψήνει στον φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρεί το αλουμινόχαρτο, τα ξεφλουδίζει και τα πολτοποιεί στον πολυκόφτη με 100 ml ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.

Γιουβέτσι με καλαμαράκια, χταπόδι και σουπιές

Υλικά
Μερίδες: 4 - 6

  •  1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο *
  •  5 - 6 μέτρια καλαμαράκια, καθαρισμένα *
  •  4 - 5 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες *
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  •  1 ποτήρι νερού ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  λίγη σκόνη κανέλας
  •  1 κουτ. γλυκού μπαχάρι άκοπο
  •  400 γρ. σπαγγέτι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με καλαμαράκια, χταπόδι και σουπιές, αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε όλα τα θαλασσινά σε κομμάτια παρόμοια.
  • Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το σπαγγέτο.
  • Προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό και φουρνίζουμε το ταψί.
  • Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα θαλασσινά χρειάζονται 40 – 60 λεπτά ψήσιμο. Τα δοκιμάζουμε τσιμπώντας με πιρούνι και τότε υπολογίζουμε τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε βραστό νερό, να είναι συνολικά 3 ποτήρια.
  • Σπάζουμε το σπαγγέτο σε κομμάτια 4 εκατοστά μάκρος και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε με το πιρούνι ώστε να μπει μέσα στο υγρό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να το απορροφήσει, γύρω στα 10 – 12 λεπτά. Αν προτού γίνει το ζυμαρικό σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε το γιουβέτσι με καλαμαράκια, χταπόδι και σουπιές και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Μυστικά

* Για να καθαρίσουμε το χταπόδι, τα καλαμάρια και τις σουπιές, χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.

  • Τα καλαμάρια και οι σουπιές έχουν ένα «κόκαλο» κατά μήκος του σώματος, το οποίο αφαιρούμε.
  • Αδειάζουμε τη σακούλα.
  • Τα μελάνια από τις σουπιές τα κρατάμε, αν θέλουμε, για να φτιάξουμε το «Μαύρο πιλάφι».
  • Εκεί όπου ενώνονται τα πλοκάμια υπάρχει ένα σκληρό σημείο, το οποίο αφαιρούμε.
  • Επίσης, αν θέλουμε, αφαιρούμε την πέτσα από τα καλαμάρια και τις σουπιές.
  • Τα ξεπλένουμε όλα πολύ καλά, ιδιαίτερα τις βεντούζες από το χταπόδι που μαζεύουν άμμο.

Γιουβέτσι με αρνάκι και δυόσμο

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  1.600 γρ. μπούτι αρνίσιο, με το κόκαλο, σε μερίδες
  •  2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  2 καρότα, σε κύβους 1-2 εκ.
  •  400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, χτυπημένα
  •  90 ml ούζο ή τσίπουρο
  •  2 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή 1½ κουτ. γλυκού ξερό)
  •  2 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο
  •  250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένα
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με αρνάκι και δυόσμο, ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το αρνί με το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ζεσταίνουμε καλά μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι ακόμα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ντομάτα, το αλκοόλ, το μέλι, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 250 ml νερό, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το αρνί.
  • Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κριθαράκι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Μεταφέρουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και τα υγρά του σε γάστρα.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε, στο γιουβέτσι με αρνάκι, τον δυόσμο και συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.

Γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα

Αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν «comfort food». Ένα ζουμερό, ζεστό κριθαράκι στην κατσαρόλα, με κόκκινη σάλτσα! Προσοχή στο αλάτι, γιατί το τυρί είναι αλμυρό.

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  •  20 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι), καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  200 γρ. κρητική μυζήθρα ξερή, τριμμένη

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, το κριθαράκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει.
  • Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
  • Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το θυμάρι, 300 ml νερό και αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί και η λιαστή ντομάτα και το τυρί που θα βάλουμε είναι κάπως αλμυρά).
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει
  • Πασπαλίζουμε, το κριθαράκι, με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Φτερούγες κοτόπουλου γιουβέτσι

Υλικά
Μερίδες: 6

  •  περίπου 1 κιλό φτερούγες (χύμα στα κρεοπωλεία αλλά και σε δισκάκια στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε και άλλα μέρη από το μεριδοποιημένο κοτόπουλο, όπως ο λαιμός)
  •  1 πακέτο κριθαράκι
  •  1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα
  •  1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  •  2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  λίγο μπαχάρι σε σκόνη
  •  100 ml λευκό κρασί
  •  περίπου 1,2 λίτρο νερό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  τριμμένο τυρί της αρεσκεία μας για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι, αρχικά, πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τις φτερούγες όσο γίνεται (καθότι έχουν ακανόνιστο σχήμα), από όλες τις μεριές. Αν δεν χωρούν όλες μαζί, το κάνουμε σε δόσεις.
  • Βγάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μετά 1 λεπτό, προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μια καλή βράση.
  • Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Αδειάζουμε την καυτή σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ιδανικά με καπάκι).
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι (ανακατεύοντας να απλωθεί καλά) και τις φτερούγες.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι (αν δεν έχει το σκεύος καπάκι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό.
  • Ξεφουρνίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι και αφήνουμε λίγη ώρα να σταθούν.
  • Προσθέτουμε τριμμένο τυρί (π.χ. ένα ώριμο κεφαλοτύρι, μια καλή ξερή μυζήθρα, ακόμη και φέτα σκληρή τριμμένη στον τρίφτη) και σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι ζεστές.

Κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  200 γρ. χοντρό κριθαράκι
  •  600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 4-5 εκ.
  •  το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. σπανάκι (καλύτερα βιολογικό), καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  •  1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1/3 μάτσο μυρώνια (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  • Ρίχνουμε 800 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα μυρώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να να χυλώσει το γιουβέτσι.
  • Σερβίρουμε, το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, αμέσως.
  • Αν πρόκειται να σερβίρουμε το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά αρκετή ώρα μετά, το αποσύρουμε πριν γίνει εντελώς το κριθαράκι και ρίχνουμε λίγο βραστό νερό - το κριθαράκι όσο μένει πήζει.
  • Συνοδεύουμε, το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, με πράσινη σαλάτα και ελιές Καλαμών.

Γιουβέτσι με μανιτάρια, κανέλα και μαϊντανό

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  500 γρ. ελληνικά μανιτάρια, λευκά ή πορτομπέλο (ή ανάμεικτα), σκουπισμένα καλά µε νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε φετάκια
  •  350 γρ. κριθαράκι χοντρό
  •  το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1 κονσέρβα ντοµατάκια ολόκληρα, µε το χυµό τους, χοντροκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  •  1 µικρό μπαστουνάκι κανέλα
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με μανιτάρια, κανέλα και μαϊντανό, ζεσταίνουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάτισμα για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσει το άρωμά του.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 - 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε 1,2 λίτρα ζεστό νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Όταν αρχίζει να κοχλάζει έντονα το υγρό, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει το κριθαράκι, να πιει τα υγρά του και να μελώσει. Αν εξατμιστεί το νερό πριν γίνει το κριθαράκι, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
  • Πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως, γιατί όσο μένει πήζει.

Σκέτο γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα και βασιλικό

Τα ελληνικά ζυμαρικά (χυλοπίτες, φλομάρια, κριθαράκι) αποθεώνονται το καλοκαίρι, μαγειρεμένα μέσα σε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας.

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  •  700 - 750 γρ. ντοµάτες, ξεφλουδισµένες, ξεσποριασµένες και κοµµένες σε μικρά κυβάκια
  •  1 κουτ. σούπας πελτές (κατά προτίµηση τριπλής συµπύκνωσης, όπως ο θηραϊκός Santos, που βρίσκουµε σε επιλεγµένα παντοπωλεία)
  •  4 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι, ολόκληρα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό θυµάρι, τριµµένο
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, χοντροκοµµένα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
  •  6 - 7 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτά φετάκια
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  300 γρ. φέτα, σε µικρούς κύβους
  •  100 ml ελαιόλαδο αλάτι
  •  φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σκέτο γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα και βασιλικό, αρχικά, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σε µια κατσαρόλα, µε βαρύ πάτο, ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το µισό ελαιόλαδο και γλυκαίνουµε το κρεµµύδι για 7 - 8 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουµε το σκόρδο, το φέρνουµε 1 - 2 βόλτες.
  • Προσθέτουµε τη ντοµάτα και τη ζάχαρη.
  • Ανεβάζουµε την ένταση της φωτιάς και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουµε το κριθαράκι και αλατοπίπερο, ανακατεύουµε καλά.
  • Μεταφέρουµε το µείγµα σε µια γάστρα (όχι πολύ µεγάλη) ή σε ένα πυρίµαχο ή πήλινο σκεύος.
  • Προσθέτουµε τον πελτέ διαλυµένο σε 700 ml καυτό νερό, το θυµάρι, το βασιλικό ή το δυόσµο.
  • Σκεπάζουµε µε το καπάκι ή µε αλουµινόχαρτο πολύ καλά και φουρνίζουµε για 15 λεπτά.
  • Ανοίγουµε το καπάκι ή αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και προσθέτουµε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και τη φέτα. Ανακατεύουµε και ψήνουµε για άλλα 5 λεπτά ή µέχρι να πιει το κριθαράκι τα υγρά. Αν τα υγρά έχουν σωθεί νωρίτερα, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό.
  • Αφήνουµε το φαγητό σε µισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά. και σερβίρουµε, αφού αφαιρέσουµε τα κλωνάρια θυµαριού.
  • Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού.
  • Σερβίρουμε, το σκέτο γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα, βασιλικό και συνοδεύουµε µε πράσινη σαλάτα και κρίθινα παξιµάδια.

Μυστικά

Μπορούµε να φτιάξουµε το γιουβέτσι και µε άλλα µικρόσχηµα ζυµαρικά ή χυλοπίτες, προσθαφαιρώντας υγρά και ρυθµίζοντας το χρόνο ψησίµατος, ανάλογα µε το πόσο θέλει κάθε ζυµαρικό για να γίνει.

Σκέτο γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα και βασιλικό

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  •  700 - 750 γρ. ντοµάτες, ξεφλουδισµένες, ξεσποριασµένες και κοµµένες σε μικρά κυβάκια
  •  1 κουτ. σούπας πελτές (κατά προτίµηση τριπλής συµπύκνωσης, όπως ο θηραϊκός Santos, που βρίσκουµε σε επιλεγµένα παντοπωλεία)
  •  4 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι, ολόκληρα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό θυµάρι, τριµµένο
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, χοντροκοµµένα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
  •  6 - 7 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτά φετάκια
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  300 γρ. φέτα, σε µικρούς κύβους
  •  100 ml ελαιόλαδο αλάτι
  •  φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σκέτο γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα και βασιλικό, αρχικά, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σε µια κατσαρόλα, µε βαρύ πάτο, ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το µισό ελαιόλαδο και γλυκαίνουµε το κρεµµύδι για 7 - 8 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουµε το σκόρδο, το φέρνουµε 1 - 2 βόλτες.
  • Προσθέτουµε τη ντοµάτα και τη ζάχαρη.
  • Ανεβάζουµε την ένταση της φωτιάς και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουµε το κριθαράκι και αλατοπίπερο, ανακατεύουµε καλά.
  • Μεταφέρουµε το µείγµα σε µια γάστρα (όχι πολύ µεγάλη) ή σε ένα πυρίµαχο ή πήλινο σκεύος.
  • Προσθέτουµε τον πελτέ διαλυµένο σε 700 ml καυτό νερό, το θυµάρι, το βασιλικό ή το δυόσµο.
  • Σκεπάζουµε µε το καπάκι ή µε αλουµινόχαρτο πολύ καλά και φουρνίζουµε για 15 λεπτά.
  • Ανοίγουµε το καπάκι ή αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και προσθέτουµε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και τη φέτα. Ανακατεύουµε και ψήνουµε για άλλα 5 λεπτά ή µέχρι να πιει το κριθαράκι τα υγρά. Αν τα υγρά έχουν σωθεί νωρίτερα, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό.
  • Αφήνουµε το φαγητό σε µισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά. και σερβίρουµε, αφού αφαιρέσουµε τα κλωνάρια θυµαριού.
  • Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού.
  • Σερβίρουμε, το σκέτο γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα, βασιλικό και συνοδεύουµε µε πράσινη σαλάτα και κρίθινα παξιµάδια.

Μυστικά

Μπορούµε να φτιάξουµε το γιουβέτσι και µε άλλα µικρόσχηµα ζυµαρικά ή χυλοπίτες, προσθαφαιρώντας υγρά και ρυθµίζοντας το χρόνο ψησίµατος, ανάλογα µε το πόσο θέλει κάθε ζυµαρικό για να γίνει.

Χταπόδι γιουβέτσι

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  •  1.300 γρ. χταπόδι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο
  •  1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι άκοπο (σε κόκκους)
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε 200 ml νερό
  •  2 δαφνόφυλλα
  •  χυμός από 1 – 2 ζουμερά λεμόνια (ή όσο μας αρέσει)
  •  400 γρ. κριθαράκι
  •  1 μικρό μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  •  2 κουτ. σούπας ξίδι
  •  200 ml λάδι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε χταπόδι γιουβέτσι, βάζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το χταπόδι, το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού και μπόλικο νερό ώστε να το υπερκαλύπτει.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Βγάζουμε το χταπόδι με τρυπητή κουτάλα σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 – 6 εκ.
  • Σουρώνουμε το ζουμί του, συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να έχουμε 1 λίτρο υγρό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το χταπόδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το λεμόνι, τον αραιωμένο πελτέ και τον ζωμό.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει ξανά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι όσο μαλακό θέλουμε και να απορροφήσει τα υγρά.
  • Σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το χταπόδι γιουβέτσι.

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 3 - 4 εκ.
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  2 ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες (η φλούδα θα μείνει στον τρίφτη - την πετάμε)
  •  350 γρ. ψιλό κριθαράκι
  •  2 δαφνόφυλλα
  •  1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  100 ml λευκό, ξηρό κρασί (ή ούζο για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα)
  •  3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, από βαζάκι (σε όλα τα σούπερ μάρκετ). Εναλλακτικά, βάζουμε τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένα, μαζί με 2 κουτ. σούπας γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  •  70 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
  • «Σβήνουμε» με το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπαχάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με 500 ml βραστό νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει και το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σερβίρουμε, το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού, και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.
     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!