Efood, delivery, απεργία
Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας, με αφετηρία τα καταστήματα KFC και προορισμό τα κεντρικά γραφεία της efood, οργανώνοντας παράλληλα μοτοπορεία διαμαρτυρίας

Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στην efood, ανακοινώνοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τσικνοπέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, με βασικά αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, αυξήσεις αποδοχών και την αντιμετώπιση της επισφάλειας στον κλάδο των διανομέων και των υπαλλήλων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας, με αφετηρία τα καταστήματα KFC και προορισμό τα κεντρικά γραφεία της efood, οργανώνοντας παράλληλα μοτοπορεία διαμαρτυρίας.

Όπως επισημαίνουν, η κινητοποίηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια πίεσης προς την εταιρεία για ουσιαστικό διάλογο και λύσεις στα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πρακτική της εταιρείας να προσφέρει έκτακτα bonus την ημέρα της απεργίας, κάτι που οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν απεργοσπαστικό μηχανισμό. Τονίζουν ότι πρόκειται για απόπειρα αποδυνάμωσης της κινητοποίησης και καλούν όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε τέτοιες πιέσεις.

Η 24ωρη απεργία παρουσιάζεται ως κλιμάκωση των στάσεων εργασίας του Νοεμβρίου, οι οποίες είχαν ως στόχο να στείλουν σαφές μήνυμα στην εργοδοσία. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η efood αποφεύγει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, ιδίως για τους εργαζόμενους με καθεστώς freelance.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκονται:

  • η αδιαφάνεια του αλγορίθμου κατανομής εργασίας,

  • οι χαμηλές και ασταθείς αμοιβές,

  • η υγεία και ασφάλεια στην εργασία για τους διανομείς.

Παράλληλα, για τους μισθωτούς εργαζόμενους βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας μέσω ΟΜΕΔ, ενώ καταγγέλλεται ότι στα γραφεία της εταιρείας εφαρμόζεται 7ήμερη εργασία, αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο της πρόσφατης νομοθεσίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα μεταβούν οργανωμένα στα γραφεία της εταιρείας, απαιτώντας συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα αποδεχτούν άλλες καθυστερήσεις ή υπεκφυγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών είχαν οδηγήσει σε μπλοκάρισμα απολύσεων, κατάργηση εργολαβιών και χιλιάδες προσλήψεις διανομέων. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως η επισφάλεια επιστρέφει με νέες μορφές και δηλώνουν αποφασισμένοι να την αντιμετωπίσουν εκ νέου.

Σε συντονισμό με σωματεία από διάφορες πόλεις της χώρας, διεκδικούν:

• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις για όλους
• Ελάχιστη εγγυημένη ωριαία αμοιβή και διαφάνεια στις πληρωμές
• Πλήρη κάλυψη εργατικών ατυχημάτων και παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας στους freelancers
• Δυνατότητα μετατροπής freelancers σε μισθωτούς
• Κατάργηση εργολαβιών και άμεσες προσλήψεις από την efood

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βραβείο στο περιοδικό Όνειρα Ψυχών
Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»
Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»
camera_1.jpg
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά που να δικαιολογούν την τοποθέτηση»
Αντιδράσεις για τη βιντεοεπιτήρηση σε σχολεία: «Δημιουργεί αίσθημα συνεχούς ελέγχου»
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά που να δικαιολογούν την τοποθέτηση»